Meggyulladt az alagsor

2018. június 16., szombat, Közélet

Tűz ütött ki péntek este a Szemerja negyedben, a Hőközpont sétányon egy tömbház alagsorából feltörő füst miatt riasztották a lakók a tűzoltókat 21 óra körül.

  • Fotó: Facebook/Sántha Imre Géza
    Fotó: Facebook/Sántha Imre Géza

A helyszínre három, habbal és vízzel is oltó járművet küldött a megyei katasztrófa-védelmi felügyelőség, a sűrű füst miatt munkatársaik húsz lakót menekítettek ki az érintett lépcsőházból, de két mentőautó is helyszínelt, csapatuk a tömbházlakók közül hét személyt vizsgált meg. A tűz miatt péntek estétől szombat délelőttig szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás az érintett tömbház négy lépcsőházban.

A lakók szerint cigaretta okozta a tüzet, s van, aki már most teljes festést tervez a közeljövőben, hogy a sűrű füst szagától megszabaduljanak, s mert néhol a falakon is látni a nyomát – tudtuk meg.

A megyei katasztrófa-védelmi felügyelőség szóvivője szombat délben megerősítette, valóban cigaretta miatt csaptak fel a lángok, melyek a pincében tárolt javakat -- bútorok, textília, karton, stb. -- károsították.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2018-06-16: Sport - :

Uruguay és Irán is a hajrában győzött (Labdarúgás, világbajnokság)

Uruguay José María Giménez fejes góljával 1–0-ra legyőzte tegnap Egyiptom csapatát az A-csoport második mérkőzésén az oroszországi világbajnokságon. A vb harmadik meccsén Irán a marokkói Aziz Buhadduz öngóljával győzött a B-csoportban, így megszakadt Marokkó 18 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, valamint az ázsiai csapatok 15 találkozó után nyertek ismét vb-meccset.
2018-06-16: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Eltűnt lányt keresnek

Eltűnt egy bodzafordulói lány, aki a rendőrség tájékoztatása szerint pénteken 15 és 20 óra között hagyhatta el lakhelyét, amikor egyedül tartózkodott otthon.