VívásEurópa-bajnok a magyar férfi kardcsapat

2018. június 25., hétfő, Sport

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban 45–33-ra legyőzte az olasz együttest.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A magyarok a negyeddöntőben az ukránokat 45–25-re, az elődöntőben pedig a románokat 45–37-re győzték le. A fináléban a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapatban a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi kezdett, és egy tus előnnyel adta át a pástot Gémesinek, aki pazar vívással további hármat tett hozzá. Az első három asszó után, a világbajnok Szatmári első asszó­ját követően pedig már hat tus előnye volt a magyar válogatottnak (15–9).

Gémesit nyakon szúrta ellenfele, kissé csökkent is a különbség (20–15), ám Szilágyi nem kapott találatot (25–15), a második kört záró Szatmári asszója után pedig már 12 tus volt közte (30–18). A párviadalát egy ugrást követően elért találattal záró Gémesi hat tust őrzött meg az előnyből (35–29), Szatmári pedig egyet hozzátéve vezette fel az utolsó asszót (40–33).

Szilágyi rendkívül magabiztosan vívott, és ismét nem kapott tust, így 45–33 volt a végeredmény. Ez az arany a magyar küldöttség egyetlen érme a kontinensviadalon.

A vívókra ezután az év fő versenye, a világbajnokság vár, amelyet július 19-től 27-ig rendeznek a kínai Vu-hsziben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2018-06-25: Sport - :

Hamilton győzött, és újra vezet összetettben (Forma–1)

A négyszeres világbajnok és címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte tegnap a Francia Nagydíjat. Ezzel visszavette a vezetést a vb-pontversenyben a szintén négyszeres vb-győztes, most ötödikként célba érő Sebastian Vetteltől, a Ferrari német versenyzőjétől.
2018-06-25: Sport - :

Belgium fölényes győzelmet aratott (Labdarúgás, világbajnokság)

A belga válogatott Eden Hazard és Romelu Lukaku vezérletével szombaton 5–2 arányban diadalmaskodott Tunézia felett a G-csoport 2. fordulójában. A végig fölényben játszó mexikói válogatott 2–1-re győzött Dél-Korea ellen, így a második mérkőzése után hat ponttal vezeti az F-csoportot.