Őszi sokadalomA Magyar Állami Operaház Kézdivásárhelyen

2018. július 17., kedd, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzata idén augusztus 31.–szep­tember 2. között tartja az Őszi sokadalom városünnepet. A gazdag és változatos kínálatban kézműves-ki­állítás és termékvásár, kulturális, gyerek-, sport- és gasztronómiai programok kapnak helyet, de lesz utcazene és gyermekváros is, és idén a rendezvény fénypontjaként a Magyar Állami Operaház kamionja is begördül Kézdivásárhely főterére a Gördülő Opera székelyföldi turné keretében – adta hírül a városháza kommunikációs irodája.

A városnapok történetében először láthatnak hasonló nagyprodukciót Kézdivásárhely lakosai és az ide látogatók. 2018 nyárutóján a Gördülő Opera legújabb sorozatában Donizetti legnépszerűbb vígoperájának, a Szerelmi bájitalnak az új kiadása utazik a határon túli magyarlakta területekre, így a céhes városba is. Az opera új vándorelőadását Toronykőy Attila rendezésében láthatja a kézdivásárhelyi közönség. Az Őszi sokadalom szervezői kaptak az alkalmon, és beemelték a rangos intézmény előadását a programkínálatba, így téve színesebbé és egyedivé a 2018-as eseményt.
A Magyar Állami Operaház kamionja a Vigadó Művelődési Ház előtti térre augusztus 31-én éjszaka gördül be, majd a technikai és helyszíni elrendezést követően, másnap este 8 órakor veszi kezdetét az előadás. A szervezők mintegy 300 ülőhelyet biztosítanak, és állóhely is lesz bőven. Az előadás ingyenesen tekinthető meg.
Az Őszi sokadalmon ezenkívül fellép az egyik legkedveltebb román rockegyüttes, az Iris, a magyarországi Pokolgép és a Magashegyi Underground, a népszerű Csík zenekar és Rúzsa Magdi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 758
szavazógép
2018-07-17: Közélet - Fekete Réka:

Segíteni sokféleképpen lehet (Máltai szeretetszolgálat)

A Máltai Szeretetszolgálatban tevékenykedő fiatalok és a plébániák mellett működő ifjúsági csoportok közötti kapcsolat kiépítése, egymás jó gyakorlatainak megismerése és átadása, a segítségnyújtás minél hatékonyabb megszervezése a célja annak az egyéves programnak, amelynek állomásaként a hétvégén Sepsiszentgyörgyön tartottak kétnapos sportrendezvényt a szeretetszolgálat szervezésében.
2018-07-17: Közélet - Fekete Réka:

Háromszéki példákkal ismerkedtek (Cselekvő közösségek)

Múzeumot, művelődési házat, képgalériát látogatott a magyarországi Cselekvő közösségek országos program részeként szakemberek egy csoportja Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. A múlt heti háromnapos háromszéki tanulmányúton találkoztak civil szervezetek képviselőivel, de Eötvös Rémusz, a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató vetélkedő idei különdíjasa is meglepte őket őrkői cigány dalokkal.