Győzött a keményvonalas brexittábor

2018. július 17., kedd, Világfigyelő

Elfogadta a brit kormány tegnap azokat a módosításokat, amelyeket a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas brexittábora terjesztett elő a brit EU-tagság megszűnése utáni brit kereskedelmi politika vámszabályozási fejezetéről szóló törvényjavaslathoz.

A Downing Street tegnap esti indoklása szerint a módosítások elfogadása nem változtat az EU-val fenntartandó majdani kereskedelmi kapcsolatokról nemrégiben kidolgozott, a minap 104 oldalas fehér könyv formájában részletesen is közzétett javaslatcsomag lényegén. E javaslatok jóval szorosabb jövőbeni kapcsolattartást indítványoztak az EU-val, mint amilyent az alsóházi tory frakció keményvonalas brexitcsoportja látni szeretett volna. Boris Johnson, ennek az erőteljesen EU-szkeptikus konzervatív pártcsoportnak a frontembere a múlt héten le is mondott külügyminiszteri tisztségéről, és távozott a brexitügyi tárca addigi vezetője, David Davis is. Mindketten a kilépési folyamat irányával kapcsolatos súlyos fenntartásaikkal indokolták döntésüket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2018-07-17: Világfigyelő - :

Szijjártó: Veszélyes az ENSZ migrációs csomagja

Kiegyensúlyozatlan és veszélyes dokumentum az ENSZ globális migrációs csomagja – jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben tegnap az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva. A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról is, hogy Ukrajna súlyosan megsértette a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt.
2018-07-17: Világfigyelő - :

Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le Ukrajnában

Az ukrán hatóságok lelepleztek egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikát Kijevben, amely éveken át hamis dokumentumokkal külföldre adott el ukrán béranyák által megszült gyermekeket – hozta nyilvánosságra Szerhij Knyazjev országos rendőrfőnök tegnap Kijevben.