Szóvá tesszükNincs áram, nincs vízszolgáltatás

2018. július 31., kedd, Közélet

Amint megszakad az áramszolgáltatás, az ivóvíz-szolgáltatás is azonnal megszűnik Kézdivásárhelyen – panaszolták többen.

  • Az egyik kézdivásárhelyi szivattyúallomás. A szerző felvétele
    Az egyik kézdivásárhelyi szivattyúallomás. A szerző felvétele

A legutóbbi sajtótájékoztatón a média erre is rákérdezett. Bokor Tibor polgármester csodálkozásának adott hangot, mondván: ő nyujtódi lakos, és eddig még senki nem panaszkodott erről. Állítása szerint a két szivattyúállomáson olyan tartalékgenerátor létezik, amelynek áramkieséskor azonnal be kellene kapcsolnia, és két órán át is működtetnie a szivattyúkat. A vízszolgáltató helyi kirendeltségénél is tagadják, hogy akadozna a vízszolgálatatás, szerintük csak tavaly ősszel voltak gondok.

Csakhogy mindennek a tények ellentmondanak, kitetszik ez a sok elmarasztaló Facebook-bejegyzésből, de e sorok írója is a saját bőrén tapasztalja. Ráadásul az utóbbi időben az árammegszakítás elég gyakori – legutóbb szombaton és vasárnap nem volt rövidebb-hosszabb ideig áram –, és ez maga után vonja az ivóvíz-szolgáltatás megszűnését is. Csak az nem világos: akkor miért állítják azt, hogy nincs gond az ivóvíz-szolgáltatással?!   

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2018-07-31: Közélet - :

Lőjék ki a berbécsölő medvét!

Péntekre virradóan Papolcon támadott újból a medve. A faluban lévő istállóba tört be – egy fafeldolgozó üzem mellett –, ahol négy berbécset ölt meg és fogyasztott el.
2018-07-31: Közélet - Iochom István:

Péter János-emléktábor

Egyéves kihagyással tegnap délután ötödik alkalommal indult Péter Olga, Péter János özvegye, a Kézdiszéki Székely Tanács állandó bizottságának tagja vezetésével huszonhárom kézdiszéki iskolás Budapestre és a Balaton-parti Révfülöp üdülőtáborba. Az idei tábort néhai Péter János, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke emlékének szentelik.