Több mint 400 bírság egy hét alatt

2018. július 31., kedd, Közélet

A Kovászna megyei rendőrség munkatársai 53 ellenőrzést végeztek az elmúlt héten, továbbá 228 esethez szálltak ki, ezek közül 97-et a 112-es sürgősségi hívószámon jelentettek.

Hét nap alatt 433 bírságot róttak ki több mint 151 000 lej összértékben, felfüggesztettek 22 gépkocsivezetői jogosítványt és 7 forgalmi engedélyt. Ugyanakkor 18 bűncselekményt észleltek, 7 elkövetőt elkaptak. Emberi sérüléssel járó baleset csak a hétvégén történt: az italtól kómaközeli állapotban levő kerékpáros elesett, és megsérült. Leheletében 1,53 mg/l szesztrartalmat mértek.

Vasárnap elkaptak egy ittas gépkocsivezetőt, aki Sepsiszentgyörgyön az Esthajnalcsillag utcában megütött két parkoló autót. Leheletében 0,9 mg/l szesztrartalmat mutattak ki; ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Szombaton koccanást jelentettek a megyeközpontban a Román Hadsereg úton: forgalomba be nem írt motorkerékpár ütközött személygépkocsival. Ez esetben is bűnügyi vizsgálat indult. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2018-07-31: Közélet - :

Lazítsunk Sugásfürdőn

Elérhető áron kínál minőségi szolgáltatásokat a sugásfürdői kezelőközpont, ahol naponta 11 és 21 óra között vehetik igénybe a vendégek a szauna, borvizes hidromasszázs mellett akár a jádeköves masszázságyat is. Ugyanakkor hát­masszázs is kérhető, amelyet szakképzett masszőr végez.
2018-07-31: Belföld - :

Magyarellenes óvást tett Iohannis

A jogszabály kihirdetése helyett alkotmányossági óvást emelt Klaus Iohannis államfő tegnap az ellen a törvénytervezet ellen, amely meggátolná, hogy a nemzeti kisebbségek arányát megváltoztató módon módosítsák a megyék, városok és községek közigazgatási határait.