Bölcsődét, egyházat támogatnak

2018. augusztus 16., csütörtök, Közélet

Újabb bölcsődei csoport létesülhet a következő tanévtől a Csíki negyedi óvodában – egyebek mellett erről is szavazott keddi rendkívüli ülésén Sepsiszentgyörgy tanácsa.

  • A sepsiszentgyörgyi Árvácska Napközi Otthonban indul az új bölcsődei csoport. Albert Levente felvétele
    A sepsiszentgyörgyi Árvácska Napközi Otthonban indul az új bölcsődei csoport. Albert Levente felvétele

A Gödri Ferenc Általános Iskolához tartozó Árvácska Napközi Otthonban eddig négy csoportban fogadták a legkisebbeket, a szülők igénye nyomán a 2018–2019-es tanévtől szükségessé vált az ötödik elindítása is – számolt be a képviselő-testületnek Sztakics Éva alpolgármester. Sztakics Éva megjegyezte, nagyon várják a módszertanát annak a tervezetnek, melyet nemrég az RMDSZ kezdeményezésére elfogadtak, hogy ezentúl az állam is hozzájáruljon ezen csoportok működtetéséhez, pillanatnyilag ugyanis csak az önkormányzat finanszírozza fenntartásukat. Az új csoport révén három munkahely is létesül, melyből egy pedagógusi állás.

A helyi tanács jóváhagyta az evangélikus-lutheránus egyháznak szánt anyagi támogatást is, így a város 32 800 lejjel járul hozzá a templom felújításának költségeihez. Szavaztak ugyanakkor a megyeszékhely energiahatékonyságát javító intézkedésekről is, illetve 100 ezer lejt különítettek el a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület működési költségeire. A szervezet, melyben az önkormányzat mellett civil szervezetek és vállalkozói szféra is jelen van, korábban pályázati úton 7 millió eurót nyert hátrányos helyzetű övezetek felzárkóztatására.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2018-08-16: Közélet - Iochom István:

Kaszálókaláka Nagyboldogasszony napján

Az egykori kaszálókalákák hagyományát elevenítette fel immár második alkalommal tegnap, Nagyboldogasszony napján Cserei Lázár kézdialmási római katolikus gondnok, megyebíró kezdeményezésére tizenkét férfi: hét kézdialmási és öt lemhényi. Az első kaszálókalákára tavaly Szent János napján került sor.
2018-08-16: Közélet - Iochom István:

Székely zászlót avattak (Kézdisárfalván és Kézdiszászfaluban )

Búcsúünnepet ült Kézdisárfalva és Kézdiszászfalu római katolikus népe tegnap, Nagyboldogasszony napján: az alkalmat zászlóavatással tették emlékezetesebbé.