Gyurcsány Ferenc nem tudja, hogyan került ki az őszödi beszéd

2007. május 31., csütörtök, Világfigyelő

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem tudja, hogyan került ki az MSZP-frakció balatonőszödi zárt ülésén elmondott beszédéről készült felvétel. Erről a politikus tegnap reggel beszélt az MTV Nap-kelte című műsorában.

,,Azt, hogy hogyan került ki, ezt ma nem tudom, őszintén. Ha tudnám, elmondanám" — fogalmazott a kormányfő. Gyurcsány Ferenc azt mondta: ha valamit meg fog erről tudni, akkor azt nyilvánosságra hozza, de amíg nem tud biztosat, addig nem fogja megengedni, hogy találgatásokkal besározzanak bárkit is. ,,Én tűzbe teszem a kezemet valamennyi vezetőtársamért" — hangsúlyozta.

A kormányfő abszurdnak nevezte azt a feltételezést, hogy neki is köze van a beszéd kiszivárogtatásához. Mint mondta, ő egyenesen vívja meg politikai küzdelmeit. Gyurcsány Ferenc elmondta: a kormányzáshoz elegendő bizalom van ,,kint is, bent is". A miniszterelnök ,,a kintre" a közvélemény-kutatásokban mért kormányzóképességet hozta példaként, ,,a bentre" azt, hogy nem kellett visszavonnia egyetlenegy komoly törvényjavaslatot sem az elmúlt egy évben, és az MSZP-ben nem szerveződött alternatív politikai irányzat.

Az MSZP-frakció folytatná a vizsgálatot

A szocialista frakció keddi ülésén talán azok voltak kicsivel többen, akik a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos vizsgálat folytatását szorgalmazták — mondta Göndör István, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője tegnap. Megoszlottak a vélemények az MSZP-frakcióban arról, kell-e folytatni a vizsgálatot a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatása miatt — fogalmazott Göndör István. A kormánypárti politikust annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy egyes sajtóhírek szerint a frakciótagok követelték a felelősök felkutatását. Göndör István azt mondta, a vizsgálat folytatását szorgalmazók szerint jó lenne tudni, hogyan és miként került ki az egy évvel ezelőtti zárt, balatonőszödi frakcióülésről a beszéd, mert így mindenki megnyugodhatna. A frakcióvezető-helyettes elmondta: volt olyan vélemény, hogy nem kellene folytatni a vizsgálatot. Az ő álláspontjuk szerint a frakciónak más dolga is van, és az embereket az érdekli, hogyan kormányoz az MSZP — fűzte hozzá Göndör István. Arra a kérdésre, mi volt a véleménye erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Göndör István közölte: ő is arról beszélt, hogy a pártot a munkája alapján fogják megítélni, ezért a kormányfő nem látja értelmét a további kutatásnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2007-05-31: Közélet - x:

Az útosztály harcra kész… (Kármentő)

Már egy hete csak az útosztályra gondolok, meg-megállva... Hogy ugyan mi lehet a fejükben, hogy pontosan a pünkösdi búcsú idején kezdik a főutakat betömicskélni, illetve, ami ezzel jár, felszedni, felszántani, lebombázni?
2007-05-31: Világfigyelő - x:

A spanyol király beszédet mondott az Országházban (I. János Károly Budapesten)

A magyarországi békés, demokratikus átmenetet, a magyar kultúra gazdagságát, a magyar és a spanyol történelem hasonlóságait és a közös célokat hangsúlyozta I. János Károly spanyol király a Parlamentben mondott beszédében tegnap Budapesten. Az uralkodó felesége, Zsófia királyné társaságában kedden érkezett állami látogatásra Magyarországra.