Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 22:20
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Erdély-szerte Wass Albertre emlékeznek a fiatalok

2008. október 18., szombat, Közélet
Nagy érdeklődés mellett, telt ház előtt zajlott a meseolvasás és a diákok által összeállított irodalmi műsor Sepsiszentgyörgyön, melyet az Erdélyi Magyar Ifjak szerveztek a Wass Albert-hét keretében. Hasonlóan sikeres volt a ceglédi Erdélyi Szirmok Társulat Csillagösvényen hazatérek újra című zenés irodalmi műsora Gyergyó­szentmiklóson és Marosvásárhelyen — tudtuk meg Nemes Elődtől, a háromszéki EMI vezetőjétől. Kolozsváron viszont csütörtök este megzavarták a rendezvényt a Noua Dreaptă szélsőjobboldali szervezet tagjai — adja hírül a román sajtó.
A tucatnyi román fiatal a rendőrök intései ellenére bement a kincses városbeli Heltai Gáspár Alapítvány székhelyére, ahol a zenés irodalmi est zajlott, és bekiabálásokkal zavarták meg a programot. Az őket feltartóztatni igyekvő rendőröknek azzal érveltek, hogy az esemény nyilvános. Szóvivőjük az erdélyi író háborús bűnösségét emlegette, alkotmányellenesnek minősítve az összejövetelt. Az est végül rendbontás nélkül ért véget.
Sepsiszentgyörgyön tegnap este Zorkóczy Zenóbia kovásznai művésznő mutatta be műsorát, majd Bartha József református lelkész tartott előadást a holtmarosi Wass-szobor kálváriájáról. A falu református templomkertjében állított mellszobor ügyében a lelkészt többször kihallgatták, a templomba kellett menekítenie a szobrot. (A Wass Albert-hét további műsora a Mi, hol, mikor? oldalon)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most