Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 16:53
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Túl sokba kerül a gyermekjogvédelem? — Farcádi Botond

2008. december 30., kedd, Közélet
A Kovászna Megyei Tanács kiadásainak negyven százalékát veszi el a Szociális Gondozási és Gyerekjogvédelmi Vezérigazgatóság — hívta fel az önkormányzati képviselők figyelmét Fazakas Tibor képviselő.
A Kovászna Megyei Tanács legutóbbi ülésén felszólaló MPP-s képviselő hangsúlyozta: értesülései szerint más megyékben ez az arány kisebb, többek között, mert a minisztérium fedezi a költségek egy részét. Szerinte alaposan kellene elemezni a helyzetet, előfordulhat ugyanis, hogy megyénk diszkrimináció áldozata.
Fazakas Tibor egyúttal felhívással fordult kollégáihoz, akiknek pártja bejutott a parlamentbe: próbáljanak közbenjárni nagyobb költségvetési támogatás érdekében. Hangsúlyozta, egyetért a szociális gondozás fontosságával, de a megkülönböztetés miatt a megyének nem marad pénze fejlesztésekre. Fazakas javaslatával Baka Mátyás RMDSZ-es frakcióvezető, valamint Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke is egyetértett. Joós Ştefan arra hívta fel a figyelmet, hogy megyénkben nő az elhagyott gyerekek száma, ezért nem szabad csökkenteni a gyermekjogvédelemre szánt összeget. Vass Mária, a gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetője is elismerte, hogy Kovászna megye viszonylag kevés állami támogatást kap, hangsúlyozta azonban: évente mintegy ötven gyermeket hagynak el, ezeknek fele pedig bekerül a rendszerbe. A Kovászna Megyei Tanács ülésén egyébként egyhangúlag elfogadták a Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság jövő évi stratégiáját.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most