Túl sokba kerül a gyermekjogvédelem? — Farcádi Botond

2008. december 30., kedd, Közélet
A Kovászna Megyei Tanács kiadásainak negyven százalékát veszi el a Szociális Gondozási és Gyerekjogvédelmi Vezérigazgatóság — hívta fel az önkormányzati képviselők figyelmét Fazakas Tibor képviselő.
A Kovászna Megyei Tanács legutóbbi ülésén felszólaló MPP-s képviselő hangsúlyozta: értesülései szerint más megyékben ez az arány kisebb, többek között, mert a minisztérium fedezi a költségek egy részét. Szerinte alaposan kellene elemezni a helyzetet, előfordulhat ugyanis, hogy megyénk diszkrimináció áldozata.
Fazakas Tibor egyúttal felhívással fordult kollégáihoz, akiknek pártja bejutott a parlamentbe: próbáljanak közbenjárni nagyobb költségvetési támogatás érdekében. Hangsúlyozta, egyetért a szociális gondozás fontosságával, de a megkülönböztetés miatt a megyének nem marad pénze fejlesztésekre. Fazakas javaslatával Baka Mátyás RMDSZ-es frakcióvezető, valamint Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke is egyetértett. Joós Ştefan arra hívta fel a figyelmet, hogy megyénkben nő az elhagyott gyerekek száma, ezért nem szabad csökkenteni a gyermekjogvédelemre szánt összeget. Vass Mária, a gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetője is elismerte, hogy Kovászna megye viszonylag kevés állami támogatást kap, hangsúlyozta azonban: évente mintegy ötven gyermeket hagynak el, ezeknek fele pedig bekerül a rendszerbe. A Kovászna Megyei Tanács ülésén egyébként egyhangúlag elfogadták a Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság jövő évi stratégiáját.
Cikk megjelenési időpontja: 2008-12-30 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2008-12-30: Gazdakör - x:

Hírlugas — Ferencz Csaba

Áldás az idei bortermésre
Megáldotta az idei magyar bortermést Várszegi Asztrik püspök, a Magyar Bencés Kongregáció főapátja a pannonhalmi bencés főmonostor bazilikájában. Az ősi János-napi hagyományt a Szent Márton-hegyi szerzetesek elevenítették fel a magyar katolikus egyházban, mikor maguk is újfent elkezdtek szőlészkedni-borászkodni. Asztrik főapát örömének adott hangot, hogy évről évre egyre többen hozzák el boraikat az oltárra a pannonhalma-sokorói történelmi borvidék gazdái közül.
2008-12-30: Közélet - x:

Korcsolyára fel! — Váry O. Péter

Nagy-nagy öröme aprónak és nagynak a két sepsiszentgyörgyi korcsolyapálya, csípős hidegben is tele a jég, vakációban ennél jobb szórakozás nem is kell, bár a téli sportok nem túlzottan vastag pénztárcájú kedvelőinek másra nem is nagyon futja, sízni a környéken (és olcsón) nincs ahol, Sugásfürdőn még kevés a hó, csak a pálya alsó fele alkalmas lesiklásra, szánkózni pedig...