Sepsiszentgyörgy, 2015. január 27., kedd 20:49
Köszöntjük Angelika nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2015. január 27., kedd:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
hirdetés
2008. december 30., kedd: Közélet

Túl sokba kerül a gyermekjogvédelem? — Farcádi Botond

A Kovászna Megyei Tanács kiadásainak negyven százalékát veszi el a Szociális Gondozási és Gyerekjogvédelmi Vezérigazgatóság — hívta fel az önkormányzati képviselők figyelmét Fazakas Tibor képviselő.
A Kovászna Megyei Tanács legutóbbi ülésén felszólaló MPP-s képviselő hangsúlyozta: értesülései szerint más megyékben ez az arány kisebb, többek között, mert a minisztérium fedezi a költségek egy részét. Szerinte alaposan kellene elemezni a helyzetet, előfordulhat ugyanis, hogy megyénk diszkrimináció áldozata.
Fazakas Tibor egyúttal felhívással fordult kollégáihoz, akiknek pártja bejutott a parlamentbe: próbáljanak közbenjárni nagyobb költségvetési támogatás érdekében. Hangsúlyozta, egyetért a szociális gondozás fontosságával, de a megkülönböztetés miatt a megyének nem marad pénze fejlesztésekre. Fazakas javaslatával Baka Mátyás RMDSZ-es frakcióvezető, valamint Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke is egyetértett. Joós Ştefan arra hívta fel a figyelmet, hogy megyénkben nő az elhagyott gyerekek száma, ezért nem szabad csökkenteni a gyermekjogvédelemre szánt összeget. Vass Mária, a gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetője is elismerte, hogy Kovászna megye viszonylag kevés állami támogatást kap, hangsúlyozta azonban: évente mintegy ötven gyermeket hagynak el, ezeknek fele pedig bekerül a rendszerbe. A Kovászna Megyei Tanács ülésén egyébként egyhangúlag elfogadták a Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság jövő évi stratégiáját.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:


Miért regisztráljon? Regisztrált felhasználóként:
  • Hozzászólását csatolhatja írásainkhoz
  • Feliratkozhat a hírlevélre
  • Saját profil-oldala lesz a Háromszék weboldalán


A regisztráció ingyenes !!!

Regisztráljon most
- x:
Hírlugas — Ferencz Csaba
Áldás az idei bortermésre Megáldotta az idei magyar bortermést Várszegi Asztrik püspök, a Magyar Bencés Kongregáció főapátja a pannonhalmi bencés főmonostor bazilikájában. Az ősi János-napi hagyományt a Szent Márton-hegyi szerzetesek elevenítették fel a magyar katolikus egyházban, mikor maguk is újfent elkezdtek szőlészkedni-borászkodni. Asztrik főapát örömének adott hangot, hogy évről évre egyre többen hozzák el boraikat az oltárra a pannonhalma-sokorói történelmi borvidék gazdái közül.

- x:
Korcsolyára fel! — Váry O. Péter
Nagy-nagy öröme aprónak és nagynak a két sepsiszentgyörgyi korcsolyapálya, csípős hidegben is tele a jég, vakációban ennél jobb szórakozás nem is kell, bár a téli sportok nem túlzottan vastag pénztárcájú kedvelőinek másra nem is nagyon futja, sízni a környéken (és olcsón) nincs ahol, Sugásfürdőn még kevés a hó, csak a pálya alsó fele alkalmas lesiklásra, szánkózni pedig...

Archívum
<<2015 január>>
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
11
18
25
27
28
29
30
31
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
hirdetés
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9644 RON
100 HUF = 1.4314 RON
1 EUR = 4.4709 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2015 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS