Bozóttűz Kézdialmáson

2007. július 26., csütörtök, Közélet

Kedden kevéssel este nyolc előtt értesítették a tűzoltókat, hogy Kézdialmáson meggyúlt egy beerdősödött legelő. A kézdivásárhelyi tűzoltók érkeztek elsőkként, s megállapították, hogy letört fák, ágak és a száraz gaz ég körülbelül tíz hektáron.

Hozzájuk csatlakoztak a sepsiszentgyörgyi tűzoltók, erdészek és a község lakói, s a tüzet hajnalra, majdnem tíz órai munkával sikerült eloltani. A beavatkozást nehezítette, hogy a vízzel és oltóhabbal töltött, nehéz tűzoltókocsikkal nem lehetett megközelíteni a meredek, dimbes-dombos helyeket, a sötétség, a vízhiány és az erős szél, amely újra és újra fellobbantotta a lángokat. Az oltásban 41 tűzoltó, tíz erdész és 14 helybeli lakos vett részt. A lángok egy nyílt tűzhelyről harapóztak el ― tájékoztatott a tűzoltóság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2007-07-26: Közélet - Fekete Réka:

Falun is vesznek vért

Az egymás melletti települések családorvosainak egyeztetniük kell, hogy mikor hívják a lakosságot vérvételre, és így a hűtőtáskával felszerelt autó a térségben egyszerre több faluból begyűjti az egészségfelmérő programban előírt vizsgálatokhoz szükséges vért.
2007-07-26: Közélet - Farkas Réka:

Műjégpályát álmodnak Sepsiszentgyörgyre

Műjégpálya építéséről folytatnak tárgyalásokat a megyei hatóságok. György Ervin prefektus a múlt héten találkozott egy finn vállalkozóval, aki felépítené a sportlétesítményt. Tervek szerint a Szemerja negyedben, a készülő sportcsarnok szomszédságában kapna helyet a modern, versenyek és hokimérkőzések megrendezésére is alkalmas, fedett műjégpálya.