Forró Antal festőművész hazatérése

2007. július 26., csütörtök, Közélet

A július 29-én, vasárnap harmadik alkalommal tartott kézdimartonosi falunapon a település egyik jeles szülöttének, Forró Antal festőművésznek, grafikusnak és egyetemi tanárnak az emlékére domborművet avatnak.

Forró Antal (Kézdimartonos, 1924. március 7., Kolozsvár, 1982. augusztus 11.) a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán szerzett diplomát, Kolozsváron telepedett le, ott élt haláláig. 1960—1982 között a kolozsvári Képzőművészeti Főiskola tanára volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2007-07-26: Közélet - Iochom István:

Útjavítás Csomortánban és Almáson

A megyei tanács jóvoltából a nyár folyamán 1,2 kilométeren új aszfaltburkolat kerül a közigazgatásilag Kézdialmáshoz tartozó Csomortán fő utcájára a Hősök emlékművétől az iskoláig terjedő szakaszon.
2007-07-26: Világfigyelő - x:

Egy rendőr megváltoztatta Malina Hedvig vallomását

Megváltoztatta Malina Hedvig vallomását egy rendőr: szlovák lapértesülés szerint a sértett kézírásos vallomásának gépi átiratából kihagyott egy kulcsfontosságú mondatot. A Plus Jeden Den szlovák bulvárlap tegnapi értesülése szerint a mondat a Nyitrán megvert magyar egyetemista elleni támadás előzményeire vonatkozott.