Nem tiltják ki Barkit

2007. július 31., kedd, Közélet

Nem tilthatják ki az országból Eva Maria Barki nemzetközi jogászt — áll abban a válaszlevélben, amelyet Cristian David belügyminiszter írt Petre Străchinaru demokrata képviselő erre vonatkozó kérésére.

A Bécsben élő nemzetközi jogász tavasszal Sepsiszentgyörgyön tartott, autonómiáról szóló előadása kapcsán fordult a szaktárcához Străchinaru, úgy értékelte, Barki erőszakra buzdította hallgatóságát, és veszélyeztette az ország egységét, területi integritását. A minisztérium értelmezése szerint azonban nincsenek erre utaló bizonyítékok. A demokrata képviselő elégedetlen a miniszter válaszával, és fenntartja korábbi állításait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2007-07-31: Közélet - Farkas Réka:

Munteanu megbukott

Bár egyedül állt a megmérettetésre, nem sikerült Codrin Munteanu alprefektusi tisztségért tett vizsgája. A prefektúra jogi osztálya vezetőjének július 25—26-án mérték fel tudását Bukarestben, de nem összesítette a sikerhez szükséges ötven pontot.
2007-07-31: Közélet - Szekeres Attila:

Borvíz a rászorulóknak

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat egy szállítmány borvízzel segíti Bechet, az aszály sújtotta déli kisváros lakóit. Milik Ottó önkormányzati képviselő a városi tanács ülésén szorgalmazta a segélynyújtást.