Háromszéki diákszobrász a dobogó legfelső fokán — Fekete Réka

2009. április 28., kedd, Magazin

Hasadás, Sipos István díjnyertes agyagkompozíciója

Egy országos első díj önmagában nem jelenti azt, hogy a nyertes meghódította a szakma legfelsőbb csúcsait, de lévén szó képzőművészetről, egy tantárgyversenynél sokkal több a tét. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum történetében először kapja meg középiskolás diák a legmagasabb országos kitüntetést, ami a díjnyertest feljogosítja arra, hogy felvételi nélkül beiratkozzék bármely hazai képzőművészeti egyetemre.

Sipos István barcaújfalusi származású szobrásznövendék, aki V. osztálytól diákja a művészetinek, múlt héten a Zsilvásárban megrendezett művészeti olimpián nyert első helyezést. A három típusú feladatsorból álló versenyen a kizáró jellegű tanulmányrajz, a húszoldalas vázlatmappa elkészítése és a döntőnek számító kreativitáspróba után ítélte a zsűri az első díjat a szentgyörgyi diáknak, ami azt mondatja velünk, hogy Háromszéken ifjú szobrász indult el a pályán. Éltes Barna (szobrászat) és Ütő Gusztáv (festészet) tanítványa ősztől a kolozsvári képzőművészeti egyetem szobrászati szakán kívánja folytatni tanulmányait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2009-04-28: Magazin - x:

Holograf-élmény — Mózes László

A Holograf Bikfalván a Szent György-napok két főszervezőjével
Az idei Szent György-napok egyik zenei csemegéje kétségtelenül a városban nyilvánosan először fellépő Holograf szombat esti koncertje, melyet nem csak a közel harmincéves múlttal rendelkező bukaresti, akár legendásnak is tekinthető rockbanda dalai tettek emlékezetessé, hanem a kifogástalan hangzás, fény- és színpadtechnika is.
2009-04-28: Magazin - x:

Az elsődíjas bajusz — Demeter J. Ildikó

Centiméterben nem közölték, de minden méricskélés nélkül is vitathatatlanul a tusnádfürdői Zsigmond Mihály fejét díszítette a leghosszabb ajakszőr az első háromszéki bajuszversenyen.