Orgonaszentelés a Krisztus Király-templombanEgy álom megvalósult — Ferencz Csaba

2009. április 28., kedd, Közélet

Dávid György plébános és az ünneplő közösség

Vasárnap ünnepi szentmise keretében Tamás József segédpüspök megszentelte a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom Ziegler-koncertorgonáját. A Lukács Tamás hangszerkészítő által újjáépített orgona egészében még nem szólalt meg, Steffen Schlandt, a brassói Fekete-templom orgonistája és Lőffy Gelért, a Vox Celestis Orgonaegyesület elnöke által nyilvánosan először megszólaltatott hangszer, a közreműködő Laudate kórus és a szólisták hangja mégis betöltötte a templomot.

Dávid György plébános megköszönte mindazoknak, akik anyagi és szellemi támogatásával megépülhetett Háromszék legnagyobb koncertorgonája. A szentmise után tartott rövid orgonahangverseny alatt az ünneplő közönség kivetített fotókon követhette végig a hangszer útját a svájci Montreaux-tól a Krisztus Király-templomig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2009-04-28: Közélet - x:

Református kórusok találkozója — Iochom István

A kézdivásárhelyi református egyházközség és a Hálaadás Református Dalárda szombaton szervezte meg a Kézdi-orbaiszéki Református Egyházmegye templomi kórusainak ötödik találkozóját, melyre hét megyénkbeli református és két római katolikus énekkart, valamint a nagyszebeni Hozsánna Énekkart hívták meg.
2009-04-28: Közélet - x:

Kevesebb szemét a városünnepen

A szétszórt szemetet illetően is civilizáltabb volt a város összképe a Szent György-napi mulatozás után, mint eddig — közölte lapunk érdeklődésére Tóth B. Csaba, a Tega köztisztasági vállalat igazgatója.