Tánc kánikulában

2009. augusztus 15., szombat, Közélet

Sorban a nyolcadik néptánctábort szervezték meg a Székelyudvarhely közelében lévő Telekfalván. A Homoród és a Küküllő mente határán fekvő falu néprajzi szempontból igen érdekes.

Itt keveredtek a két kisrégió néprajzi sajátosságai, és eredményeztek jellegzetes kultúrát. A két tájegység népdalait és táncait hivatott menteni az a hagyományőrző tábor, melynek minden évben a telekfalvi református egyház és lelkésze, Juhász Ádám biztosít helyet és szállást. A táncoktatáson kívül kézműves-foglalkozást tartanak, jeles előadókat hívnak meg a szervezők. Idén a híres homoródabásfalvi zenekar is fellép, amely ismeri még a jellegzetes telekfalvi zenei hagyományt. A táborban sepsiszentgyörgyi, sepsibükszádi és barátosi fiatalokkal találkoztunk. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2009-08-15: Közélet - x:

Könyvadomány Budafokról

Barót testvértelepüléséről, Budafok-Tétényről érkező, magát Erdély-járónak nevező csoport könyveket adományozott a Gyulai Líviusz Könyvtárnak.
2009-08-15: Közélet - x:

Megzenésített Weöres Sándor versek

Újabb, rendkívül igényes, gyerekeknek — de nem csak nekik — szóló kiadvány megjelentetésében vett részt Orbán Ferenc háromszéki zenész.