ÓvodasorsTető alatt, ajtó, ablak nélkül - Fekete Réka

2009. augusztus 19., szerda, Közélet

Egy évvel az eredeti átadási határidő után még mindig ajtó, ablak nélkül tátong a félbehagyott óvodaépület a sepsiszentgyörgyi Tulipán utcában. A kormány nem ad pénzt a folytatásra, de még az adósság kifizetésére sem, amivel a helyi önkormányzatnak tartozik tavalyi munkálatokért.

A Dália utcabeli Hamupipőke Óvodában és Pinocchio Napközi Otthonban közel háromszáz gyermek és nevelői várják, hogy megszabaduljanak a zsúfoltságtól. A tömbházban működő tizennégy csoport rég kinőtte a rendelkezésére álló felületet, és újabb jelentkezők is lennének, ha végre átköltözhetnének az új épületbe. A 2007 áprilisában megkezdett beruházás eredeti átadási határideje 2008 szeptembere, ezt később 2009. május 31-re módosították, de azóta semmi nem történt, ráadásul az őrizetlen létesítménybe bárki bemehet, akár hajlékot is kereshet, ha meg akar húzódni egy ajtó és ablak nélküli épületben. Elekes Ildikó óvodaigazgató lapunknak elmondta, az építő a napokban felszólította, hogy vegyék át az eddigi munkálatokat, mert ha kár keletkezik, ők nem felelnek érte.

Annak reményében, hogy az új épületet már tavaly birtokukba veszik, a tömbházbeli óvodában és napköziben az utóbbi időben nem végeztek nagy javításokat, de most már biztos, hogy még egy tanévet ott kell maradniuk, így a nyáron meszeltek, csinosították a helyiségeket, egy csoportban ágyakat cseréltek, készülnek a tanévnyitásra, másként nem tehetnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2009-08-19: Közélet - x:

Szent István-szoboravatás - (Perkői búcsú) - Iochom István

Az idei faluünnep holnap 10 órakor a községközpontban kezdődik az országalapító szent király egész alakos kőszobrának leleplezésével.
2009-08-19: Közélet - x:

Polchiány a megyei könyvtárban - Mózes László

Költségvetési megszorítások miatt a Bod Péter Megyei Könyvtár nem vásárolhat új polcokat, ezért nem tudják kialakítani az idegen nyelvű részleget — közölte lapunk érdeklődésére Szonda Szabolcs, az intézmény igazgatója.