Mivel és mikor? - Nagymohai

2009. augusztus 24., hétfő, Sport
A nemzeti sportcentrum — és nem is akármilyen, hanem negyvenmillió euróba kerülő —, majd a városi sportklub — hogy ez milyen lett vagy lesz, arról fogalmunk sincs, mert aki a mézesmadzagot elhúzta az orrunk előtt, arra nem vállalkozott, hogy vázolja elképzeléseit, gondolom, azért, mert nincs is neki olyan, a ,,madzagot" amolyan politikai fogásnak szánta — beharangozása után ,,csend borult a tájra".
Sportbázisainkon zavartalanul nő a burján, halmozódik a hulladék, a kosz, a falakról zavartalanul hull a vakolat... igaz, az Alpin Sportegyesület és az Aluta Triatlon Sportegyesület egy-egy triatlonversennyel meg akarta zavarni, s meg is zavarta a megyei sportvezetés nyugodt álmát, de azt nem lehet, azokat ott, a székházban nem olyan fából faragták. Oda sem dugták az orrukat például a Háromszék Kupa-triatlonviadalra. Hiába na, messze van a Rétyi-tó, s nincs szolgálati autójuk. Nálunk, a megyében sporttéren a nyár olyan, mint a hétfő — a fű sem nő, vagy ha mégis, akkor csak egy-egy szál... Na de mindegy, még pár nap, s kiszaladunk a nyárból, és a labdarúgás mellett a többi sportjáték — kézilabda, kosárlabda, jégkorong — is megkezdi az őszi bajnoki vetélkedők sorozatát.
Megkezdik... Igaz, a női A-osztályos kézilabdacsapatunkra vonatkozóan csak ígéreteket fogalmazott meg a klub igazgatója, konkrét lépéseiről mélyen hallgat a fáma. Az edzők is azzal ,,fenyegettek", hogy szólnak az első edzés előtt... A telefonom azóta is néma. A palánkok alól is csak a szervezkedés hírei érkeznek. Minden bizonnyal arra gondolnak, a kosárlabdában felhígult a mezőny, a nemzetközi porondon pedig a román kosárlabda változatlanul kullog, s nem érdemes kapkodni... Más a helyzet ifjúsági szinten, ott nagy a mozgás Sepsiszentgyörgytől fel Kézdivásárhelyig, a kézilabdától el egészen a jégkorongig (ők mindig és időben a szárazedzésekkel kezdenek).
Az egyéni sportokat most hagyom, mert nem tartoznak a hétről hétre tömeget mozgató tényezők közé. Megszoktuk már, hogy érmes sikereikkel rázzák fel a sportbarátok lankadni tűnő figyelmét, természetesen, már amelyiknek vannak érmes sikerei.
Na szóval, vége van a nyárnak... Ami elmúlt, tudjuk, ismerjük. Most csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a sportcentrum és a sportklub után mivel és mikor szédítenek még tovább. Mert kell valamivel szédíteniük, ha nem akarják, hogy erősen odafigyeljünk hétköznapjaink visszásságaira, sportéletünk botrányaira, a logikátlan pénzpazarlásokra. Példa nindenikből akad bőven.
Cikk megjelenési időpontja: 2009-08-24 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2009-08-24: Közélet - x:

A hétvége hírei — Szekeres Attila

Botrányos intézkedés
Botrányos volt és mindenféle jogalapot nélkülözött a szlovák kormány intézkedése, amelynek során Sólyom László magyar köztársasági elnököt pénteken nem engedték be Szlovákiába — mondta Bauer Edit, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja európai parlamenti képviselője, aki úgy fogalmazott: elsősorban a magyar külügynek van feladata a történtekkel kapcsolatban, mert teljesen egyértelmű, hogy a schengeni térség szabályzatát példa nélkül sértette meg a szlovák kormány. A schengeni térség lényegében az emberi mozgás szabadságáról szól, ennek korlátozása, ráadásul a legmagasabb közjogi méltóság esetében, példátlan — jelentette ki Bauer Edit.
2009-08-24: Sport - x:

Kanabé Szilárd három érme (Asztalitenisz)

Mint minden évben, az idén is részt vettek a szolnoki Szent István Kupa viadalán a Nagy Mózes Sportklub asztaliteniszezői.