Községünnepre készül Nagybacon

2009. augusztus 27., csütörtök, Közélet

A sportot, zenét, a hasukat és bulik hangulatát kedvelőket szólítják meg a hét végén sorra kerülő nagybaconi falunapok szervezői, amikor a változatos programot összeállították — tudtuk meg a polgármestertől, Bardocz Csabától.

Szombaton főzőversennyel kezdenek (a rendelkezésre álló növendékmarha-húsból megkötések nélkül készítheti el kedvenc ételét, ki bogrács mellé áll), majd a fúvószenekarok felvonulását követően a labdarúgópálya mellett a fúvósegyüttesek egymást váltva szórakoztatják a vendégeket. A sportkedvelők labdarúgásban mérhetik össze erejüket, a lovasgazdák pedig szekérhajtó versenyen bizonyíthatják hozzáértésüket. Vasárnap Molnár Sándor református lelkipásztor igehirdetését követően a technikai sportok szerelmesei ügyességi autóversenyt, ralit és motorkerékpáros vetélkedőket tekinthetnek meg. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2009-08-27: Közélet - x:

Új elnök a zsebpárt élén

Doru Decebal Feldiorean személyében új elnököt nevezett ki a Kovászna megyei szervezet élére a Konzervatív Párt politikai bizottsága szombaton Mangálián tartott ülésén.
2009-08-27: Közélet - x:

Kopjafaállítás a kökösi hídnál

A hét végi kézdivásárhelyi városnapok és az Őszi sokadalom alkalmával augusztus 29-én, szombaton 11 órakor a kökösi híd közelében felavatják a Gábor Áron emlékére és a róla száz évvel ezelőtt elnevezett híd tiszteletére faragott kopjafát.