Falunap Sepsimagyaróson — Kisgyörgy Zoltán

2009. augusztus 31., hétfő, Közélet

Páratlan az a ragaszkodás, amellyel a faluból elszármazottak felpártolják minden évben a falunapot. Jól teszik, mert mindig van valami új, amit az elmúlt időszakban valósítottak meg. Az egyre jobban megújuló régi templomban t. Szász Csaba református lelkipásztor arról beszélt, hogyan lehet megtanulni a mai fékevesztett világban az alázatosságot.

A templom előtti Kóréh Ferenc-emlékkopjánál Fodor Sándor nyugalmazott marosvásárhelyi tanár, helytörténész, a falu monográfiájának írója emlékezett Magyarós jeles szülöttére születésének századik évfordulója alkalmával, és elhelyezték a kegyelet koszorúit. Megnyitó­beszédet mondott dr. Ráduly István községi polgármester. Az uzoni mazsorettek és a hagyományőrző huszárok lovascsapata az Atlantisz fúvószenekar ritmusára vonult az ünnep helyszínére. A falu lelkésze bejelentette a Sepsimagyarósért Egyesület megalakulását, és üdvözölte annak első tagjait. Az ünnepi műsor után tábortűz mellett tartották meg az Öregek estéjét, ahol az elszármazott idős magyarósiak meséltek emlékeikről, a múltból való tanulságokról a jelen lévő fiatalabb generációknak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2009-08-31: Máról holnapra - x:

Áldozatra kész miniszterek? — Farcádi Botond

Megszokhattuk immár: a Boc-kabinet újabban hét végén is ülésezik, talán így akarják pótolni mindazt, amit hét közben a koalíciós viták miatt elmulasztottak megtenni — vagy talán így szeretnék a határozott, tevékeny kormány látszatát kelteni.
2009-08-31: Közélet - x:

Vargyasi útjavítás kalákával — Hecser László

A Vargyas és az Orbán Balázs-barlang közötti tizenkét kilométeres útszakaszt újítaná fel szeptember 2—3-án a község polgármestere, Ilkei Ferenc falustársai, erdővidéki és más háromszéki dolgos kezű természetjárók segítségével. Az út jelenleg az olaszteleki erdészet tulajdona, de készek az önkormányzatnak átengedni, így fejlesztésére idővel akár pályázati pénzek bevonása is elképzelhető.