Kevés az alkalmazott

2009. szeptember 1., kedd, Közélet
Nemcsak az egészségügyben kevés az alkalmazott, hanem a köztisztviselők és a tudósok száma is alacsony Romániában — derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.

Ezek szerint a legtöbb állást az egészségügyi, a közigazgatási rendszerben és a tudományos kutatások terén hirdették meg. A legkevésbé a kitermelési iparágakban, az ingatlanpiacon és az energiaszolgáltatóknál kerestek személyzetet. A betöltetlen munkahelyek aránya ebben a harmadévben 0,89 százalékos volt, mintegy 0,38 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbiban, illetve 1,13 százalékkal kisebb, mint tavaly ilyenkor. Szakembereket leginkább az értelmiségi és tudományos munkakörök betöltésére kerestek, továbbá főként a mezőgazdaság, erdészet és halászat terén kínáltak állást szakképzett munkavállalóknak. Legkevésbé a kormány törvényhozó testületébe, a közigazgatás legmagasabb szintjein és a politikai, illetve a gazdasági és szociális egységek csúcsszintjeire kerestek alkalmazottakat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2009-09-01: Közélet - x:

Elnökválasztás november 22-én

November 22-én szervezik meg az államelnök-választások első fordulóját — jelentette be a tegnapi kormányülést követően Vasile Blaga lakásépítési, területrendezési és fejlesztési miniszter.
2009-09-01: Közélet - x:

Bizonytalan uniós biztos

Valószínűleg nem lesz fontos területen uniós biztosa Romániának, mert a kormánykoalícióban nincs egyetértés ezen a téren — jelentette ki Borbély László, aki szerint a két párt közötti konfliktus miatt nem döntöttek még arról, hogy kit delegál Románia az Európai Bizottságba.