Talár nélkül ítélkeznek - Demeter J. Ildikó

2009. szeptember 2., szerda, Közélet

A tárgyalások a megszokott rendben zajlanak a sepsiszentgyörgyi törvényszéken, csak a bírók és bírósági jegyzők civil öltözéke jelzi, hogy valami nincs rendben az ágazatban.

Az igazságügyi alkalmazottak a hét elejétől tiltakoznak az egységes bértörvény ellen, mert úgy értékelik, hogy a kormány által kidolgozott besorolás mélyen leminősíti munkájukat. Bukarestben csak sürgősségi ügyeket tárgyaltak, és már az elnökválasztás ellehetetlenítését — a választási folyamatban való részvétel megtagadását — is fontolgatják, megyénkben azonban beérték a legenyhébb gesztussal, így talárt csak az ügyvédeken lehetett látni.

Ördögh Lóránt törvényszéki elnök közlése szerint a bírák tegnapi gyűlésén a brassói táblabíróságon az a döntés született, hogy minden bíróság maga dönt a tiltakozás további jellegéről, a talárviseléstől kezdve egészen addig, hogy milyen perekben folytatják az eljárást, és milyen iratcsomókat napolnak el a helyzet rendeződéséig.

Az egységes bértörvényt Emil Boc kormányfő ma szeretné a kormány felelősségvállalásával, azaz változtatás nélkül elfogadtatni a parlamentben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2009-09-02: Belföld - x:

Belföldi hírek - Demeter J. Ildikó

Újrázott a tárcavezető
Egyetlen kérdésre sem felelt, és rövid fél óra múlva faképnél hagyta a turisztikai minisztérium reklámkiadásait kivizsgáló parlamenti bizottságot Elena Udrea tárcavezető tegnap, megismételve augusztus 20-i jelenetét. A demokrata-liberális kormánytag két államtitkár kíséretében érkezett, kávét készített magának, és rögtön támadásba lendült: kijelentette, hogy nem jelenik meg a bizottság előtt, és egyetlen kérdésre sem hajlandó felelni mindaddig, amíg a testület — amelyben a D-LP megtagadta a részvételt, mások ellen pedig összeférhetetlenségi kifogásokat emelt — törvénytelenül működik.
2009-09-02: Közélet - x:

Végre el kell kezdeni a munkát (A borvíz útja) - Mózes László

A borvíz útja programot hirdető tábla Előpatakon
A fővárosi fejlesztési minisztériumhoz fordult Demeter János, a megyei tanács alelnöke, hogy a tárca segítségével előrelendítsék az eddig stagnáló, A borvíz útja programot.
A fővárosi fejlesztési minisztériumhoz fordult Demeter János, a megyei tanács alelnöke, hogy a tárca segítségével előrelendítsék az eddig stagnáló, A borvíz útja programot.