Krisztussal ezer esztendeje

2009. szeptember 11., péntek, Közélet

A millenniumi év keretében a Sepsi-Barcasági Főesperesség és a sepsiszentgyörgyi római katolikus plébániák az elmúlt napokban jubileumi ünnepségsorozat keretében emlékeztek meg az ezeréves gyulafehérvári főegyházmegyéről.

Krisztussal ezer esztendeig mottóval a város öt templomában naponta különböző rendezvények (harangszentelés, szavalóest, orgonakoncert és képkiállítás), imatalálkozók (virrasztás, szentségimádás) és szentmisék (Kalkuttai Boldog Teréz-emléknap) keretében mutatták meg a katolikus egyház értékeit. Elindult a http://www.katolikussepsi.ro/ honlap, mely részletesen bemutatja a főesperesi hivatalt, a város katolikus templomait, a plébániákon szolgálatot tevő papságot, a különböző lelkiségeket. A rendezvény záróakkordjaként a hét végén különleges programokra hívja Sepsiszentgyörgy lakosságát a katolikus egyház. Ma 11 órától a pedagógusok számára tartanak évnyitó ünnepi szentmisét és előadást a Krisztus Király-templomban, 18 órától a belvárosi Szent József-templom előtt frissen aszfaltozott útszakaszon a fiatalokat várják szentmisére, majd a nagy népszerűségnek örvendő Csiszér László énekes, zenész, dalszerző koncertezik zenekarával. Holnap emlékplaketteket helyeznek el a templomokban, az esti szentmise után 19 órától gálaműsorra kerül sor a belvárosi templomban. Vasárnap 12 órától Msgr. Potyó Ferenc általános helynök főcelebrálásával a Szent József-templom előtti útszakaszon közös ünnepi szentmisével zárják az ünnepségsorozatot. (józsa)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1517
szavazógép
2009-09-11: Közélet - x:

A büntetőkamat eltörlését kérték

A Secuiana Rt. és leányvállalata, az S’mode Rt. a 2006 óta ki nem fizetett épület- és területadó utáni büntetőkamat eltörlését kérte Kézdivásárhely önkormányzatától. Habár mindkét kérést a gazdasági bizottság megtárgyalta és elfogadásra javasolta, a keddi testületi ülés napirendjére csupán az S’mode Rt. kérése került.
2009-09-12: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Zene
* A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében vasárnap 17 órától székelyföldi keresztényzene-fesztivál lesz. A belépés díjtalan.