Teljes osztályokkal indult a Református Kollégium

2009. szeptember 15., kedd, Közélet

A vártemplomban nyitotta az új tanévet a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium, ahol t. Egyed Júlia iskolai lelkipásztor Márk evangéliuma alapján sulykolta fiatal és végzős osztályoknak a ige tanulságát a Kinek mondanak engem az emberek? krisztusi kérdés alapján.

Átfogalmazva kívánta az önértékelés örömét minden diáknak, a tanuló iránti bizalmat a pedagógusoknak. Krisztus legyen a mérőzsinór — hangzott el a keresztény alapokon nyugvó oktatás mottójaként. Pető Mária igazgató mondott megnyitóbeszédet, énekelt a Refsonor diákkórus. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-09-15: Közélet - x:

A műfordítás lehetetlensége (E-MÍL-tábor Árkoson) - Varga Melinda

,,Minden szöveg nyelvhez kötött, igazán csak műfordítás közben ismerjük meg a másik nyelvet, kultúrát" — e jelmondattal foglalható össze az idei (E-MÍL — Erdélyi Magyar Írók Ligája) tábor üzenete.
2009-09-15: Közélet - x:

Háromszéki civil szervezetek Bukarestben

Öt háromszéki civil szervezet — a Civilek Háromszékért Szövetség, az Amőba Alapítvány, az Eventus Plusz Egyesület, a Rika Egyesület, valamint a Bedő Albert Környezetvédelmi és Ifjúsági Egyesület — vett részt a hét végén a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány által megszervezett ONG Fest nevű országos civil fesztiválon és kiállításon Bukarestben.