VisszajelzésA tyúkszar sötét útjai

2009. szeptember 18., péntek, Nyílttér

A Háromszék szeptember 11-i számában Klárik Attila (a LAM Alapítvány nevében) cáfolta, hogy a magyarországi ABO tyúkfarm szemerjai egysége az alapítvány termőföldjeire lottyantaná szét ,,szárnyasürülékét" — amiként választékosan a tyúkszart nevezte. Gondolom, ha nap mint nap szagolná, mint mi, talán neki is simán tyúkszar lenne.

Meglehet, hogy igaza van — elvégre kötelessége tudni, mi történik portáján —, csakhogy akkor mit kerestek ott az alapítványi farm szépen kifaragott és kitárt kapuján át ki- és bemenő tyúkfarmi traktorszippantók? Mert erre bizonyítékot bármikor, bárkinek, főleg az igazságszolgáltatásnak rendelkezésére tudunk bocsátani. Vajon csak azért jártak kint az említett traktorok, hogy élőben megtapasztalhassák, hova nem szabad tyúkszart löttyinteni? Vagy csupán itt tesznek kitérőt, hogy közben érlelődhessen az ürülék, vagy legalábbis kihűljön, mert az ABO farm is jól tudja: ,,melegen" ezt tilos tálalni. Főleg döglött szárnyassal körítve...

Számomra az is dilemma, hogy miként illenek Klárik úr ,,játékos" sorai — melyek szerint ,,lesz még magyar—japán határ" — a magyarországi cég tyúkszarának illyefalvi fogadásához. Szerintem valahogy úgy, mint a kerítés a nyerítéshez...

DEZSŐ BERNÁT, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2009-09-18: Nyílttér - x:

Az utca hangja

SZABÓ CSABA LEVENTE, Sepsiszentgyörgy. Egy eléggé súlyos dologra szeretném felhívni a figyelmet: városunk gépkocsivezetőinek 99 százaléka körforgalom-analfabéta. Meg lehet figyelni, amint a sofőrök a körforgalom előtt balra jeleznek, de kimenetkor nem jeleznek jobbra (persze, azért van kivétel, kb. minden kétszázötvenedik).
2009-09-18: Nyílttér - x:

OROSZPIAC kontra EUROPIAC? (Mai levelünk)

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Novák Novrom Kft. közötti csődeljárási per eljutott egy olyan pontra, ahonnan már egyik fél számára sincs visszaút.