Se tej, se kifli

2009. szeptember 19., szombat, Közélet

Jóllehet megkezdődött már a tanév, a háromszéki gyermekek egyelőre sem tejet, sem kiflit nem kapnak. Ráadásul azt sem tudni még pontosan, mikor juthatnak majd hozzá a kormányprogram szerint nekik járó tízóraihoz.

Mint Henning Lászlótól, a Kovászna Megyei Tanács alelnökétől megtudtuk, a gondot az okozza, hogy az augusztusban megszervezett versenytárgyalás eredményét az egyik vállalat megfellebbezte. Ezért meg kell várni az óvás elbírálását, ami időbe telik — így továbbra sem tudni, mikor kapnak tejet és kiflit a háromszéki iskolások és óvodások. A legderűlátóbb forgatókönyv szerint két héten belül megoldódik a kérdés, de az is előfordulhat, hogy csak négy-öt hét múlva rendeződik. Mindenesetre az önkormányzat megpróbál olyan szerződést kötni, hogy a gyermekek az elmaradt adagokat is megkapják — jelentette ki Henning. Az alelnök tájékoztatása szerint egyébként a pékipari vállalatok közül Háromszékről csak az ErPék jelentkezett, a tej biztosításáért folyó liciten pedig a Covalact is részt vett. Információi szerint azonban alvállalkozókként más helyi pékségek is részt vehetnek a tej-kifli programban. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2009-09-19: Közélet - x:

Piros a föld a pityókától — Ferencz Csaba

Augusztus végén indult a ,,székely kenyér" szürete, s alig három hét alatt a tavasszal elvetett mennyiség több mint felét már kiszedték a gazdák. Köszönhető ez annak is, hogy egyre több pityókakombájn váltja fel a kézi munkát, de ahol napszámosok szedik a gumót, ott sem ritka már a gépesítés.
2009-09-19: Közélet - x:

Elkezdődtek a próbák

Szeptember 10-én délelőtt Erdély legfiatalabb hivatásos magyar színtársulatánál, a Kézdivásárhelyi Városi Színháznál elkezdődtek az Ábel olvasópróbái.