Kihirdették az Emmy-díjak idei nyerteseit

2009. szeptember 22., kedd, Magazin

Glenn Close is duplázott

A Reklámőrültek (Mad Men) kapta a legjobb drámai tévésorozatnak járó Emmy-díjat vasárnap este Los Angelesben a hagyományos díjkiosztó gálán, míg a vígjátékok kategóriájában A stúdió (30 Rock) sorozat diadalmaskodott.

Idén adták át 61. alkalommal a legrangosabb amerikai televíziós kitüntetésnek számító, a televíziós műfaj Oscarjaként is emlegetett díjakat. A Reklámőrültek megismételte tavalyi sikerét, míg A stúdió sorozat sorrendben harmadszor viheti haza a szárnyas nőalakot. A drámai sorozatok kategóriában a legjobb színésznő — akárcsak 2008-ban — Glenn Close lett (Damages, vagyis A hatalom hálójában), míg legjobb férfi szereplőként Bryan Cranston (Breaking Bad) kapott Emmy-díjat, ugyancsak duplázva. A vígjáték kategória legjobb női színésze — meglepetésre — Toni Collette ausztrál színésznő lett a Tara alteregóiból (United States of Tara), a legjobb férfi színészként Alec Baldwint díjazták A stúdió (30 Rock) sorozatból — Baldwin számára ez duplázás, mert tavaly ugyancsak Emmy-díjat kapott e kategóriában. A minisorozatok kategóriájában a legjobb színésznek járó díjat Brendan Gleeson (Into the Storm) és Jessica Lange (Grey Gardens) kapta.

A legjobb realitynek, illetve a legjobb reality-műsorvezetőnek járó díjnál ugyancsak a tavalyi győztesek dupláztak: az előbbi kategóriában a The Amazing Race győzedelmeskedett, míg a műsorvezetők csatáját a Survivort irányító Jeff Probst nyerte meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2009-09-22: Magazin - x:

Olajgyűjtés Sepsiszentgyörgyön — Incze Réka

A Zöld hullám kezdeményezés a környezetvédelmi információ szórása mellett konkrét környezetvédelmi akciók szervezésében is részt vesz: ilyen a szeptember 25-i sepsiszentgyörgyi olajgyűjtés. A háztartásokban keletkezett égett olajjal és zsiradékkal mint veszélyes hulladékkal foglalkozunk, akciónk célja kettős: szeretnénk minél több égett olajat összegyűjteni, és népszerűsíteni a környezettudatos magatartást.
2009-09-22: Magazin - x:

Kutyaharapást rummal — Józsa Lajos

Híres volt a sepsiszentgyörgyi barompiac, a 19. században a város központjában, később a Baromhegyen a lovak, szarvasmarhák és egyéb háziállatok adásvételének helye. A környező falvakból felhajtott háziállatok sora vásárnapokon betöltötte a Baromhegy felé vezető utakat. A kocsma, amely a mai Váradi József utca alsó felében mindig zsúfolásig telt azokkal az emberekkel, akiknek sikerült vásárt nyélbe ütniük, érdekes események helyszíne is volt.