Al-Kaida: A muszlim világ Obama vesztét fogja okozni

2009. szeptember 24., csütörtök, Világfigyelő

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nyilvánosságra hozott egy új, majdnem kétórás videofelvételt, amelyben azt jövendöli, hogy a muszlim világ Barack Obama amerikai elnök vesztét fogja okozni. A Nyugat és a sötét alagút című, arab nyelvű felvétel része azon üzenetek sorának, amelyet a terroristahálózat a szeptember 11-i terrortámadások nyolcadik évfordulójához időzítve jelentetett meg. Kilenc napja tettek közzé egy rövid üzenetet, amelyen Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére beszél.

Csakúgy, mint a korábbi évek évfordulóin nyilvánosságra hozott, hasonlóan hosszú felvételeken, a mostani, kedden megjelent 106 perces anyagban is megszólal a szervezet több vezetője, miközben bejátszások láthatók az elmúlt év eseményeiről.

Akárcsak a korábbi felvételeken, az al-Kaida ezúttal is megpróbálja egybemosni Barack Obamát elődjével, George Bush volt amerikai elnökkel, aki Irak és Afganisztán lerohanásával kiváltotta a muzulmánok ellenszenvét. Sok elemző megfogalmazta azt a véleményt, hogy az al-Kaidát riasztja Obama viszonylagos népszerűsége a Közel-Keleten, kiváltképpen azután, hogy júniusban az amerikai elnök Kairóban elmondta az iszlám világhoz szóló korszakalkotó beszédét.

Az al-Kaida második számú vezetője, Ajman az-Zavahri azt üzeni az új felvételen, hogy az Egyesült Államok egy újabb álszent képében jelent meg, és miközben mosolyog a muzulmán világra, ugyanazt a tőrt szúrja belé, amelyet Bush használt. ,,Ha az Isten is úgy akarja, a te végzeted a muzulmán nép kezében lesz, hogy a világ és a történelem megszabaduljon a bűneidtől és hazugságaidtól" — üzeni Zavahri az amerikai elnöknek a kétrészes videofelvétel végén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2009-09-24: Világfigyelő - x:

Paska hazugsággal vádolja Magyarországot

Félremagyarázással és hazugsággal vádolja Magyarországot a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke. Pavol Paska az Európai Parlament elnökét tájékoztatta a nyelvtörvénnyel kapcsolatos szlovák álláspontról. Jerzy Buzek továbbra is aggódik a két ország közötti feszültség miatt, de reményét fejezte ki, hogy a megkezdett kétoldalú tárgyalások folytatódnak.
2009-09-24: Világfigyelő - x:

Félsiker a New York-i klímacsúcson

Sikerként értékelte ugyan Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a New Yorkban rendezett nemzetközi klímaváltozási csúcstalálkozót, elemzők azonban rámutatnak: a keddi tanácskozás konkrét eredmény nélkül zárult.