A Perkő Néptánccsoport Szolnokon

2009. szeptember 29., kedd, Közélet
A harminchárom évvel ezelőtt Gergely Zoltán által alapított kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes Szolnokon részt vett a második alkalommal megszervezett Creative FolkdanceNet nevet viselő kreatív néptánchálón, melynek az Aba-Novák Kulturális Központ adott helyet.

A találkozón több mint tizenkét nemzetiség táncosai léptek fel, Romániát négy, megyénket a kézdiszentléleki tánccsoport képviselte. Gergely Zoltán érdeklődésünkre elmondta: rendkívüli élményben volt részük, és fellépésükkel öregbítették Háromszék jó hírnevét. A Perkő Néptáncegyüttes két alkalommal lépett közönség elé, a három sepsiszentgyörgyi zenész muzsikájára eljárt felcsíki és mezőségi táncrenddel nagy sikert aratott. Részvételüket a rangos nemzetközi fesztiválon a megyei művelődési központ és a megyei tanács támogatta. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1713
szavazógép
2009-09-29: Közélet - x:

Iskolakeresztelő Felsőesztelneken

Nagy Mózes halálának 300. évfordulóján a felsőesztelneki iskola kilépett a névtelenségből, és felvette az alapító plébános nevét.
2009-09-30: Nemzet-nemzetiség - x:

A kormányzati szerepvállalás dilemmái - Farcádi Botond

Noha sokan igencsak kétkedve fogadták az európai parlamenti választások előtt létrejött magyar összefogást, azt állítva: nem több az egyszerű, voks előtti megállapodásnál, az elmúlt hónapokban bebizonyosodott: lassan, döcögve, de valamiféle párbeszéd mégiscsak beindult a magyar szervezetek között, lassan-lassan sikerül megállapodni abban a nemzeti minimumban, amelyet minden oldal képvisel, ha más-más eszközökkel is küzdene érte.