A nagy Romulus Baróton

2009. október 3., szombat, Közélet
A kolozsvári színművészeti főiskola harmadéves hallgatója, Nagy József vezetésével mutatták be Baróton Friedriech Dürrenmatt A nagy Romulus című darabját.

Az erdővidéki középiskolásokból és egyetemistákból verbuvált csapat mintegy két hét alatt készítette el a telt házat vonzó előadást. Amennyiben a régió kultúrházai fogadják őket, másutt is fellépnek — ígérték a fiatalok. Az ingyesen megtekinthető produkció végén a szívműtétre szoruló baróti négy hónapos kislány, Szakáts Iringó számára gyűjtöttek. Nagy József a darabválasztásról szólva elmondta: érdekes látni, tudni, hogy léteznek emberek, akik készek akár életüket is feláldozni a világ megváltoztatása, jobbra fordítása érdekében. A tapasztalat azt mutatja, a világ ellenáll ezeknek az embereknek, nem kívánják, eltaszítják őket — miért? De hasonlóképpen adott a kérdés: milyen jogon hiszik némelyek, hogy saját képükre formálhatják a világot, illetve valóban jobb lenne-e, ha rájuk bíznák az univerzum reformját". (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2009-10-03: Közélet - x:

Összefogás Iringó életéért - Hecser László

Október 30-án Erdővidék egy ártatlan élet megmentése érdekében ismét — immár ötödik alkalommal — összefog. Az alig négy hónapos baróti Szakáts Iringó csak úgy maradhat életben, ha még félesztendős kora előtt szívét megműtik. Bár mindkét szülő dolgozik, megtakarított pénzüket teljes egészében felemésztették már a kivizsgálások.
2009-10-03: Közélet - x:

Tökfesztivál Kézdivásárhelyen

A Kézdivásárhelyi Kertbarátok Egyesülete és a Vigadó tegnap a művelődési ház előtt dísztökfesztivált szervezett, sorban a negyediket, melyen a szebbnél szebb színű és alakú dísztökök mellett főző- és sütőtököket állítottak ki.