Hát ide jutott a KSE...

2009. október 5., hétfő, Sport

Az a város, melynek labdarúgása adott egy sokszoros válogatott labdarúgót, Selymes VI. Tibort, adott egy A-osztályos és NB I-es kapust, Polgár Lászlót, egy A-osztályos hátvédet, Gáll Józsit, egy A-osztályos csatárt, Elek Róbertet, a B-osztályos Sepsiszentgyörgyi együttest erősítette Antal Bélával, Szabó Lászlóval, a már említett Polgár Lászlóval...

ma eljutott a honi labdarúgás — felülről lefelé számítva — negyedik szintjére, s annak is a peremére, abba a szégyenteljes helyzetbe, hogy a sportlétesítmények alkalmazottjának, Nagy Józsefnek kelljen zsebbe nyúlnia, hogy fedezze a KSE baróti kiszállásának szállítási költségeit.

Ismerem a gyerekeket, tudom, imádnak focizni — így József —, s nagyon sajnáltam volna, ha nem tudnak megjelenni a Barót elleni örökrangadón. Ezért segítettem a csapaton.

Hadd ne kommentáljuk a történteket. Ki-ki a maga mércéjével, ítélőképességével értékelje az esetet. Azért ennyi mégiscsak engedtessék meg, félig-meddig idézve egy dalt: Hát ide jutott a mi nagy szerelmünk, a KSE, ide jutott a lokálpatriotizmusáról híres Kézdivásárhely.

Szomorú, nagyon szomorú.

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1293
szavazógép
2009-10-05: Sport - x:

Boldog szülinapot!

Október 5-én az illyefalvi Bölöni András huszonkettedik, október 6-án a bardoci Bogdán István harmincadik, október 7-én a dálnoki Marius Ciobotaru tizennyolcadik, október 10-én a bodoki Veress Zoltán huszonkilencedik, a papolci Butyka Csaba harmincegyedik, október 11-én a gelencei Constantin Brânduşoiu huszonhatodik születésnapját ünnepli. Mindannyiuknak boldog szülinapot! (á)
2009-10-05: Sport - x:

Teremlabdarúgás, I. liga: Sepsi FC—Galaci United 3—5 (1—3)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Megközelí­tőleg 250 néző. Vezette: Robert Ghioane (Bákó) és Marius Năstase (P. Neamţ).