Kormánybukás utánMi lesz a pénzígéretekkel? - Farkas Réka

2009. október 15., csütörtök, Közélet
Nem volt fölösleges az elmúlt hónapok munkája, a demokrata-liberális miniszterek mellett kifejtett intenzív lobbi — véli a kormány bukása után Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Sok tervük folyamatban, ezeket már nehéz leállítani, bárki kerül az érintett tárcák élére, nagy az esély a megvalósításra. Példaként a hőszigetelési programot, illetve az egyik sportpálya építését említette, ezek biztosan megvalósulnak a közeljövőben. Öt hét még a választásokig, azután áll fel az új kormány, egyelőre fogalma sincs, ki kap majd megbízatást, milyen pártok alkotnak koalíciót, az is megtörténhet, hogy a most leváltott tárcavezetők ismét funkcióba kerülnek — mondotta. Több előkészített kormányhatározat-tervezetük vár jóváhagyásra Bukarestben, ezekről egy ügyvivő kabinet is dönthet, úgyhogy nem áll meg az élet, folytatják a munkát. ,,Az elmúlt tíz hónap azt mutatta, hogy ellenzékből is tudtunk politizálni, pénzt szerezni a városnak és a megyének. Nem örülünk annak, ami történt, mert időveszteséget jelent, de megy minden tovább" — szögezte le Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2009-10-15: Gazdaság - x:

A vidéki vállalkozásnak több lábon kell állnia - Farcádi Botond

Igaz ugyan, hogy a gazdasági válság számos cég felszámolásához, megszűnéséhez vezetett, másokat pedig igen súlyosan érintett, de azért arra is akad példa, hogy valaki éppen a krízis idején indítja útjára vállalkozását. A mikóújfalusi Kicsi Csaba (képünk) például nem is tudja, milyen az, ha nincs válság, hiszen 2006-ban alapított cége 2007-ben, a krízis kibontakozásakor kezdte el tevékenységét.
2009-10-15: Közélet - x:

Lassul a beruházások üteme (Kormánybukás után) - Farcádi Botond

Minden politikai válság befolyásolja a gazdaság fejlődését és az infrastrukturális beruházások ütemét, nehezebbé vált a kapcsolatteremtés a kormányzókkal, az elvi döntéseket végrehajtó szakapparátus pedig ilyenkor nem nagyon tesz semmit — értékelte Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke a kormány bukása után kialakult helyzetet és annak hatását a megye beruházásaira, hozzátette azonban: az elkezdett programok nem állnak le.