Jubileumi ünnepség Csernátonban

2009. október 20., kedd, Közélet

Jubileumi ünnepséget tartottak október 18-án a felsőcsernátoni református gyülekezetben, ahol huszonöt éve szolgál Szőcs László (jelenleg a Kézdi-Orbai Egyházmegye esperese) és felesége, Szőcs Ilona.

1984 óta Isten kegyelme és segítsége által vasárnapról vasárnapra megtartottam 2100 istentiszteletet, 275 keresztelőt, 321 alkalommal áltam meg gyászos koporsók előtt, 272 ifjat és 35 felnőttet konfirmáltam meg, 136 jegyespárt eskettem, paplakot, kántori lakot építettünk, népházat javítottunk, jeles vendégeket fogadtunk." Körülbelül így hangzott egy része a lelkész tartalmas beszámolójának. A presbitérium a lelkész házaspárnak átadta a Pro Ecclesia-díjat, s szintén a szeretet és az elismerés jelképeként egy új palásttal és virággal kedveskedtek.

Kerekes Zoltán

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2009-10-20: Közélet - x:

Jó idény Gelencén — Iochom István

Jó nyári idényt zárt a gelencei falusiturizmus-egyesület, a nehézségektől eltekintve az idei év jónak minősíthető, ekkora vendégseregre nem számítottak, az előző évekhez viszonyítva nem csökkent a vendégek száma — tudtuk meg Finta Magdolnától és Ká­rolytól, a Bordó Panzió (fotó) tulajdonosaitól. A huszonhat személy elszállásolásra alkalmas, kétmargarétás panzió a nyár folyamán nem szenvedett vendéghiányban, őket nem érintette a gazdasági világválság.
2009-10-20: Közélet - x:

Református Ifjúsági Konferencia Erdővidéken

Idén is megrendezték az Erdővidéki Református Egyházmegye gyülekezeteinek ifjúsági találkozóját Baróton. Az új templomban több mint hatvan ifjú, valamint a gyülekezetek lelkipásztorai és helybeli gyülekezeti tagok hallgatták az igehirdetést.