JátszósarokMókusok, ki a házból!

2009. október 24., szombat, Kiscimbora
Kettesével forduljatok szembe, és fogjátok meg egymás kezét, ez lesz a ház, amiben a mókus lakik. Minden két gyermek alkotta házban — vagyis a karjaitok között — egy-egy harmadik áll.

A mókusházak körének közepén egy ,,hajléktalan" mókus, aki egyszer csak elkiáltja magát:

— Mókusok, ki a házból!

Ekkor valamennyi mókus kiszalad a házból, s egy másik házba igyekszik bejutni. Közben azonban a ,,hajléktalan" elfoglalja a legügyetlenebb mókus helyét, aki aztán ott marad a kör közepén, s nem tehet mást, ha nem akar örök életére ház nélkül maradni, mint elkiáltani magát:

— Mókusok, ki a házból!

S kezdődhet elölről a játék.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1517
szavazógép
2009-10-24: Kiscimbora - x:

Asztalos István: A gazda és az állatok

Kimegy a gazda az udvarra, s rögtön körülveszik:
— Mi kell, na, mi kell? — kérdi.
2009-10-24: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Megemlékezés
Sepsiszentgyörgyön ma 10 órától a volt politikai foglyok az elhunyt bajtársak sírjainál emlékeznek gyertyával, virággal. A kegyeleti körút a köztemetőben kezdődik, és a vártemplomi református temetőben, a római katolikus temetőben, a szemerjai református temetőben folytatódik.