Ki beszél?! — Nagymohai

2009. október 26., hétfő, Sport
Bölöni Laci megírta levelét egykori klubja, csapattársai és a szurkolótábor védelmében. Választékos stílusban, tiszta, egyenes gondolatmenettel ecsetelte a Gigi Becali vezette Steaua és ugyanakkor az egész román labdarúgás áldatlan helyzetét, állapotát, ha így jobb.
Igen, azt az állapotot, melyet a szellemi képesség és a hozzáértés hiányában szenvedő pénzes emberek teremtettek, akik többet látnak maguk körül, mint amennyit pénzükkel megvásároltak!
S hogy többet látnak, abban a romániai média is hibás, hiszen valóságos versenyfutást rendeznek például Becali (hogy nála maradjunk) nyomdafestéket habosra verő szavaiért, böfögéseiért, összefüggéstelen, helytelenül megfogalmazott mondataiért. Szinte kapacitálják, hogy mondjon, mondjon már valami szenzációsat, ami rendszerint csak őrültségre sikeredik.
És ő mond, mond, például azt, hogy Bölöni gyáva, áruló, csavargó, zsigora, semmirekellő, rongy, aki ráadásul nem is román, hanem magyar, s aki menjen Magyarországra tanácsokat adni, ne Romániában tegye azt; menjen Magyarországra, ott csináljon rendet, írjon szabályokat, az az ő országa, nem Románia...
Ki beszél?! Egy macedón! Aki a labdarúgás terén, túl azon, hogy nagyképűen elköltött egy csomó pénzt (csomó az a mi labdarúgó életünkben, a világ és Európa labdarúgásában csak csomócska!), semmilyen nemzetközi szintű eredményt nem tud felmutatni! Azt, amit a Steaua az évek során elért, az nem az ő érdeme, ahhoz semmi köze. Ahhoz a sikersorozathoz viszont az a „magyar" Bölöni Laci hozzájárult egy BEK-, egy Európai Szuperkupa-győzelemmel. Ez a magyar egy olyan magyar sornak a tagja, melyben szerepelnek a Zavoda testvérek, László és Ferenc, Boné Tibor, Pecsovszky József, Jenei Imre, Raksi Gábor, Szatmári Lajos,Vigh József... hogy csak néhány nevet említsek, akik minden tiszta lelkű, őszinte román ember, szurkoló elismerését, tiszteletét kiérdemelték, s akik igazi sportemberekként a sportdicsőség tiszta szellemében küzdöttek, harcoltak a román labdarúgás hírnevének megszerzéséért, e hírnév öregbítéséért. Ezt jó, ha tudja, erre jó, ha emlékezik minden igaz sportember, függetlenül nemzetiségi hovatartozásától!
Cikk megjelenési időpontja: 2009-10-26 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2009-10-26: Sport - x:

Egy első, egy második hely (Autósport)

Hegyi gyorsasági autóverseny — brassói rendezésben — helyszíne volt Keresztvár. A Sonic Motorsport színeiben Szabó Csongor is elindult a Marcus Andreoiu kölcsönözte — az övé még nem készült el a komlói baleset után — Opellel. Remek formában versenyzett, a H2-es kategóriában pénteken a második, vasárnap az első helyen érkezett a célba. Gratulálunk! (á)
2009-10-26: Közélet - x:

A szabadság eszméje ma is lángol — Szekeres Attila

Szombaton napfényes, meleg őszi délutánon ünnepelték Sepsiszentgyörgyön az 1956-os magyar forradalom kitörését, és emlékeztek a szabadságharc leverésére.