RMDSZ-küldöttgyűlésÚj szervezet, új elnök - Farkas Réka

2009. november 4., szerda, Közélet
November 18-án alakul meg hivatalosan az új háromszéki megyei RMDSZ-szervezet, a 375 tagú küldöttgyűlés ekkor szavazza meg a leendő alapszabályzatot, és választ elnököt.

A két területi szervezet egyesülését szeptemberben hagyta jóvá az SZKT, azt követően, hogy erről döntött a megyei egyeztetőtanács. Az új alapszabályzat péntekig készül el, eljuttatják az összes helyi szervezethez, és 10-éig várják a módosító javaslatokat.

A tervezet szerint az új megyei szervezet öt széki szervezetből — Sepsiszék, Orbaiszék, Kézdiszék, Bardoc-Miklósvárszék és Sepsiszentgyörgy — áll majd.

A hét végéig nyilvánosságra hozzák az elnöki tisztség megpályázásának feltételeit is, a jelölteknek szintén 10-éig kell benyújtaniuk jelentkezésüket.

A 375 tagú küldöttgyűlés kétharmadát az alsó-háromszéki, egyharmadát pedig a felső-háromszéki települések delegálják, minden RMDSZ-szervezetet működtető falu legalább egy hellyel rendelkezik, a küldöttek arányát az EP-választásokon elért eredmények alapján határozták meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2009-11-04: Közélet - x:

Életmentő véradók - Fekete Réka

Fiatalok és középkorúak, visszajárók és kezdő véradók jelentkeztek a sepsiszentgyörgyi megyei vérközpontban a Vö­röskereszttel együtt meghirdetett, Ments meg két életet akcióra. Pénteken 11 óráig háromszor annyian adtak vért, mint általában, többen elmondták, rég készülnek erre, de amint megtudták, hogy milyen nagy szükség van a vérre, azonnal jöttek.
2009-11-04: Közélet - x:

Nem minden nyugdíjas utazhat ingyen - Váry O. Péter

Módosította a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a városi közszállítási vállalat kérésére az autóbuszbérlet-rendszert: ezután nem minden nyugdíjas válthat ingyenbérletet a Multitrans járataira, csak azok, akiknek nyugdíjuk kevesebb az országos bruttó minimálbérnél.