Az életmentő Ornish-módszer

2009. november 12., csütörtök, Család

Ismeretes, hogy a világ legtöbb országában szív- és érbetegségben több ember hal meg, mint az összes többiben együttvéve. Arról viszont kevesen tudnak, hogy ezek a betegségek csupán az életmód megváltoztatásával szinte teljesen (95 százalékban) megelőzhetőek, meglétük esetén akár vissza is fordíthatóak.

Dean Ornish kaliforniai orvosprofesszor munkássága tudományosan bizonyította, hogy életmódváltással a szív- és érrendszeri elváltozások jelentős része visszafordítható. A program speciális zsír- és cukortartalmú étrend, a stresszoldó technikák alkalmazása és a rendszeres testmozgás. A módszer filozófiájának lényege, hogy következetes betartását nem a haláltól való félelem, hanem a boldogság és a szeretet motiválja leghatékonyabban. ,,Az öröm erősebb motiváló erő a félelemnél" — vallja Ornish. Módszere nem csupán a betegség megállítását és visszafejlődését, hanem az életminőség érezhető javulását eredményezheti, jellemző ,,mellékhatásai" közé tartozik a hangulatjavulás és a testsúly tartós optimalizációja is. Látványos eredményei hatására a módszert mind a szívbetegek, mind a veszélyeztetettek világszerte alkalmazzák. (Az Ornish-programról és magyarországi bevezetőjéről a http://www.quintessclub.com/ címen lehet bővebben tájékozódni.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 774
szavazógép
2009-11-12: Család - x:

Meleg, hideg, légszennyezés

A szélsőséges hőmérséklet és a légszennyezés növeli a szívrohamok számát — állapították meg londoni kutatók.
2009-11-12: Család - x:

Pókper (Az ember bolond természete)

Egy asszony Németországban a garázsában úgy megijedt egy jókora fekete póktól, hogy elesett, eltörte a csuklóját, és több zúzódást szenvedett.