SepsiszentgyörgyMegkésett munkálatok — Váry O. Péter

2009. november 14., szombat, Közélet

Sepsiszentgyörgy városközpontjának felújítása, illetve a Csíki utca befejezésének október végére ígért határideje jócskán lejárt, a munkálatok egyik helyen sem fejeződtek be.

Érdeklődésünkre Antal Árpád András polgármester elmondta, a késés okai többek között az októberi hideg, illetve hogy a kivitelező cégeknek megyeszerte sok vállalt munkájuk volt, olykor noszogatni kellett őket, hogy Sepsiszentgyörgyön is dolgozzanak. Másrészt például a központba rendelt villanyoszlopok egyediek, külföldön készülnek, hetente húszat tud legyártani belőlük a cég — erről most már legalább tudni, hogy november 23-án érkezik az első szállítmány, s hetente újabb húsz, míg meglesz mind a 78. Ezek az oszlopok egyébként arra is használatosak lesznek, hogy a városzászlót vagy a város ünnepén a Szent György-napi logót kifüggesszék rájuk.

A Csíki utcában — a korábban beharangozottakkal ellentétben — még mindig nem történt meg az új gázvezeték rácsatlakoztatása a hálózatra, október végén az utca városvégi részében levő gyárak kérték, hogy ne zárják el a gázt, most már ők is belementek, a polgármester szerint a hét végén megtörténhet végre a gázvezeték összekötése. Jövő héten aszfaltoznák az utca Debrenen túli részét is, a koptatóréteget csak akkor öntik le, ha legalább tízfokos lesz a hőmérséklet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2009-11-14: Közélet - x:

Jelek, jelképek — Sylvester Lajos

Jeles emberre emlékeztető, újabb jel kerül Uzon főterére: holnap avatják Beke György felmenő ági rokona, a szabadságharcos Pünkösti Gergely emlékjele mellé helyezett kopjafáját. Az ünnepségre az uzoni Jókai Mór Közművelődési Egyesület és a Szivárvány Női Kórus 15. évfordulójának kétnapos rendezvénysorozata teremt alkalmat.
2009-11-14: Máról holnapra - x:

Sajtó és hatalom — Simó Erzsébet

Hatalomra kerülése óta Traian Băsescu folyamatosan bakalódik a sajtóval. Bizonyára ő is, mint elődjei, abban az illúzióban élt egy ideig, hogy barátsága a médiával, az újságírókkal és szerkesztőkkel kitart élete, illetve hatalma végéig, s már az első, vesébe vágó bírálatra dühösen kapta fel a fejét, és ráncolta össze szemöldökét. Igaz, máig, mikor is az ellentétek teljesen elmérgesedtek, semmiféle sajtóellenes adminisztratív intézkedést nem tett, csak épp annak hitelét és az újságírók, lapszerkesztők szakmai és emberi moralitását kérdőjelezte meg.