Hogy mik vannak!

2009. november 17., kedd, Magazin

Hi-tech-képzés Mikulásoknak

Nagy-Britanniában hi-tech-továbbképzést kapnak a Mikulások játéktanból. Főleg a korosodóbb Télapóknak okoz gondot a lépéstartás önerőből az elektronikus játékok fejlődésével, és sokan nem értik közülük, hogy mily szerkentyűt kérnek a gyerekek tőlük.

,,Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor kérsz valamit a Mikulástól, és látod, hogy fogalma sincs róla, mi az" — mondta a The Sun lapnak egy számítógépes szakember. Egy egészen friss felmérés szerint a brit Télapók négyötöde még csak nem is hallott például a Nintendo DSi játékról. A Télapók a tanfolyam mellett önerőből is erősíthetik tudásukat egy internetes segédhonlapnak köszönhetően, amelyen szakértőket kérdezhetnek számítógépes játékokról.

Csaknem ,,lehidalt"

Majdnem lehidalt Dániában a világ legnagyobb hajója — a Titanicnál ötször nagyobb —, amikor át(cs)úszott egy híd alatt. A húsz emelet magas hajónak ,,bevonták" kéményeit, de még így is csak hatvan centivel kerülte el a híd alját. A műveletet népes közönség figyelte a híd két végéről, pedig szombat éjfél utánig kellett várakozniuk, míg felbukkant a fényűző behemót pazarul kivilágítva. Neve Tengerek oázisa (Oasis of the Seas), és ez az első útja, Floridába tart. A hajón 1300 férőhelyes színházterem, 750 férőhelyes szabadtéri színház, egy kisebb golfpálya, korcsolyapálya, több parkocska, 2700 kabin és még sok egyéb található. 6300 utas és 2100 főnyi személyzet, azaz 8400 ember fér el rajta — kényelmesen. Finnországban építették meg, az utána következő — immár a világon csak a második legnagyobb — hajógigásznál bő egyharmaddal termetesebb.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2009-11-17: Magazin - x:

Woodstock egyik gitárhőse Budapesten

Budapesten lép fel Johnny Winter, a negyven évvel ezelőtti legendás woodstocki rockfesztivál egyik szereplője. A kiváló — mellesleg albínó — bluesgitáros november 23-án a Diesel Klubban zenél.
2009-11-17: Magazin - x:

Óriási jelentőségű feltárás

Óriási a tudományos jelentősége annak a feltárásnak, amelyet az Amphora Búvár Klub tagjai a Borsod megyei Kossuth-barlangban található Reménytelen-szifonban végeztek — Jósvafő határában —, ahol több éven át tartó kutatásuk eredményeként átjutottak egy vízzel telt barlangjáraton, egy úgynevezett szifonon.