Gyerek-fúvószenekarok ünnepe Rétyen

2009. november 19., csütörtök, Közélet
Szombaton tartották a Háromszéki gyerek-fúvósegyüttesek II. rétyi találkozóját.

A meghívásnak eleget tett a Gyergyai Barna vezette kézdivásárhelyi gyerekcsoport, a Musát Gyula által irányított zágoni ifjúsági fúvószenekar, a Kelemen Szilárd által oktatott barátosi gyerekcsoport, a Brăileanu Attila által oktatott uzoni gyerekek együttese, a Maksai József vezette rétyi iskola fúvósai és a zenelíceum fúvóskvintettje, a Kelemen Szilárd vezette Népművészeti Iskola és az evangélikus egyház által fenntartott fúvósok, valamint a Plugor Sándor Művészeti Líceum nemrég alakult fúvószenekara. Talán elindult valami olyan, ami bizakodást kelthet bennünk, az idősebb fúvósnemzedékben, mely évtizedek óta ügyködik a nagy hagyományú erdélyi magyar fúvószene felemeléséért.

Kelemen Antal

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2009-11-19: Közélet - x:

Fényt vittek az erdő lakóinak

Aki libát nem eszik, egész évben éhezik — énekelték, mondogatták tegnap a sepsiszentgyörgyi Waldorf-óvodások egy erdőszéli tisztáson, ahová nem kis izgalom árán érkeztek, mert a célhoz közeledve a lován suhanó fehér köpenyes Szent Mártont, a szegények pártfogóját is látták.
2009-11-19: Közélet - x:

Számítógéppel barátkoznak az idősek

November 16-tól a Bod Péter Megyei Könyvtárban elkezdődött az idősek számára szervezett számítógép-kezelési és internetezési tanfolyam.