Sepsiszentgyörgy, 2017. október 18., szerda 19:33
Köszöntjük Lukács nevű olvasóinkat!

Új lehetőség a sport számára - Nagymohai

2009. december 7., hétfő, Periszkóp
Azt tudjuk már, és meg is írtuk, hogy az Európai Unió nem titkolt célja a diák- és a szabadidősport fokozottabb állami finanszírozása, szemben a teljesítmény-, vagyis a pro­fesszionális sporttal, melyet az üzleti világ gondjaira bíz.
Hadd bizonyítsák az üzletemberek, hogy valamiért tudnak áldozatot is hozni, valamiben tudnak segíteni. És azt is tudjuk, hogy az unió célkitűzése máris visszhangra talált a XIII. Olimpiai Kongresszuson, ahol megfogalmazták az aranyigazságot, mely szerint a rendszeres sportolás elengedhetetlenül szükséges a jövő nemzedéke számára, továbbá hogy a sport a helyi nemzeti tradícióink, kultúránk és történelmünk szerves része, s mint ilyen, létfontosságú szerepet játszik a közösségek közötti kapcsolatépítésben.
Hogy a fentiek megfogalmazásával nem szórakozott az unió — de nem ám —, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a december 1-jén életbe lépett új alapokmánya, a Lisszaboni Szerződés, mely az unió történetében először jogi alapot teremt a sport számára. A 6. és 165. cikkek kiemelik a sport fontosságát az unión belül, elismerik sajátos természetét, és deklarálják, hogy a sport támogatása közösségi célkitűzés. Ez azt is jelenti, hogy a sport egyre komolyabb szerephez jut a nevelésben és a szociális integrációban. Tehát tagadhatatlan a sport szerepe és hatása a társadalomban, a fiatalok sorában.
Adott tehát az újabb lehetőség a sport számára, csak élni kell vele. Más szavakkal fogalmazva, a labda fel van dobva, ott pattog a mi térfelünkön, rajtunk a sor, hogy megjátsszuk, vagyis a szerződés kínálta jogi kereteket megtöltsük tartalommal!
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2009-12-05: Roma szombat - x:

Cigányok Uzonban - Ambrus Anna

Székely szülőfalumban, Uzonban az 1940-es években vagy hatvan-hetven cigány élt. Az akkori uzoni cigányok legalább négy csoportra oszlottak. Fejlődtek ők is, akárcsak a község székely társadalma, de valahol kívül a székelységen, vagy mellette.
2009-12-07: Sport - x:

Sepsi BC—Nagyvárad 76—48 (Kosárlabda, A-osztály)

(20—10, 21—14, 18—8, 17—16)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Ka­ti Sportcsarnok. Mintegy 700 néző.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8939 RON
100 HUF = 1.4882 RON
1 EUR = 4.5802 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: