Kétségbeejtő az afgán nők helyzete

2009. december 8., kedd, Világfigyelő

A nemzetközi közösség még nyolc évvel a tálib hatalom bukása után sem váltotta be azt az ígéretét, hogy javít az afgán nők helyzetén, pedig az Egyesült Államok vezette koalíció részben a nőkkel szembeni bánásmódra hivatkozva avatkozott be katonailag ― állítja tegnap kiadott jelentésében a Human Rights Watch (HRW) emberjogi szervezet.

A nemzetközi közösség támogatta kabuli kormány nem hogy nem hoz intézkedéseket a nők védelmében, de egyenesen egy olyan erkölcsi rendet támogat, amelyben a nőknek ártók büntetlenséget élveznek. Az afgán nők és lányok helyzete riasztó, s még rosszabb is lehet ― állapítja meg Rachel Raid kutató, a HRW afganisztáni jelentéstevője kilencvenhat oldalas munkájában. ,,A nők és lányok gyakran válnak erőszakos cselekmények és hátrányos megkülönböztetés áldozataivá, s korlátozott mértékben jutnak hozzá az igazságszolgáltatás és az oktatás szolgáltatásaihoz" ― mutat rá a civil szervezet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2009-12-08: Világfigyelő - x:

Hamenei éles kirohanása

Az iráni atomvitát kommentálva Ali Hamenei ajatollah éles kirohanást intézett Nagy-Britannia és az Egyesült Államok ellen, Franciaország Európa-ügyi államtitkára szerint viszont eljött az Irán elleni szigorúbb szankciók ideje. Az iráni ellenzék vezére szerint azonban a vallási elnyomás ellenére él a reformmozgalom.
2009-12-08: Világfigyelő - x:

Magyar tükör — Bogdán László

Megszokhattuk már az elmúlt hónapokban, hogy krónikáink többnyire a Budapesti Közlekedési Vállalat botrányaival kezdődnek. Ebbe már belebukott a szocialista városvezetés, egy bizonyos, hogy a menedzserszerződések sok kérdőjelt vetnek fel, a folyamatos végkielégítési botrányok kifejezetten nem tettek jót az MSZP amúgy is folyamatosan hanyatló népszerűségének.