A vendéglátás stressze

2009. december 24., csütörtök, Család

A vendéglátás az emberek többsége szerint jóval nagyobb stresszt jelent, mint tömegközlekedési eszközökkel naponta a munkahelyre bejárni — derült ki egy brit felmérésből.

A szigetországban 1007 személyt faggattak ki arról, hogy mit jelent számára, ha barátait ebédre vagy vacsorára hívja meg otthonába. A megkérdezettek 57 százaléka számára a barátok vacsora közbeni szórakoztatása sokkal idegtépőbb, mint a tömegközlekedés napi használata, a válaszadók negyedét pedig sokkal inkább próbára teszi, mint egy állásinterjú. A felmérésben részt vevők 44 százaléka azt nyilatkozta, hogy a vendéglátás több izgalommal, szorongással jár, mint a banki ügyintézőjükkel való tárgyalás.

A vendéglátók legnagyobb félelme, hogy az elkészített étkekkel nem remekelnek — ezt nyilatkozta a válaszadók 36 százaléka, 33 százalékuk pedig attól tart, hogy a meghívottak unatkoznak majd.

Minden stressz és idegeskedés ellenére azonban egy parti szórakoztató és hasznos is lehet, főleg a férfiak esetében. A megkérdezett urak 11 százaléka bevallotta, hogy egy baráti vacsorán találta meg élete párját, míg 15 százalékuk a vendégvárásnak köszönhetően erősítette meg hivatali pozícióját, kötött üzletet vagy szerzett új állást.

A megkérdezett házigazdák húsz százaléka bevallotta, hogy idegen tollakkal ékeskedett: a megrendelt fogásokat saját kulináris remekműveként kínálta a vendégeknek. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1506
szavazógép
2009-12-24: Család - x:

Siettetett gyerekek, 3. (Az eltűnő gyermekkor nyomában) — dr. Vajda Zsuzsanna

Mindennek eljön az ideje...
Játékok
A gyermekjátékok a kultúrtörténet értékes darabjai, amelyek sok mindent elárulnak a korról, amelyben készültek. Az elmúlt évtizedekben például feltűnően megváltoztak a játékboltok: a valamikor minden főúton létező szellős üzletek, amelyekben életkor szerint csoportosították a játékokat, bezártak. A mai játékboltok zsúfoltak, lépni sem lehet bennük, és már nem találkozunk az életkori sajátosságokban tájékozott eladóval.
2009-12-24: Család - x:

Karácsonyi feszültségek

Anyóskedvezménnyel próbálta enyhíteni a családok karácsonyi feszültségét egy szállodalánc Nagy-Britanniában: olcsóbban lehet beadni hozzá a ,,mamát" az ünnep hetében.