Nincs fodrászat hiba nélkül

2009. december 31., csütörtök, Közélet

Tizenhét szépségszalonban végzett ellenőrzést a fogyasztóvédelmi hivatal, és mind a tizenhétben talált kifogásolnivalót: nyolc esetben enyhébbet, amiért csak figyelmeztettek, tizenegy esetben azonban bírságoltak is.

Mindenféle ide tartozó tevékenységet — női és férfi fodrászatot, manikűröst, kozmetikust, testékszerezőt és tetoválót — vizsgáltak, a leggyakoribb szabálysértés az, hogy az ügyfelet nem tájékoztatják az elvégzett szolgáltatás tartósságáról. Több helyen olvashatatlan a cég neve és órarendje, és számlát sem mindenütt előírás szerint állítanak ki: külön feltüntetve a felhasznált anyag és az elvégzett munka árát. Egy helyen azonosítatlan anyagokat használnak fel, egy másikon pedig nem követhető a felszerelések napi fertőtlenítése. A román fordítás elmulasztása is kihágás. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2009-12-31: Közélet - x:

Ne írjunk alá látatlanban

Átfogó kampány során ellenőrizték a gáz-, víz- és áramszolgáltatási, csatornázási, szemételhordási, valamint a tévés és internet-hozzáférési szerződések betartását a fogyasztóvédelmi szakemberek, de csak egyetlen bírságot tudtak kiróni, bár rengeteg a panasz arra, hogy visszaélnek az ügyfelek tájékozatlanságával, kiszolgáltatottságával.
2010-01-04: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Rádió
A Régió Rádió az MR-1 Kossuth rádió segítségével készült, Aranyemberek című sorozatban ma és pénteken 11.20 órától Cseh László úszóval készült beszélgetést sugároz. Az adást kedden és szombaton 16.20 órakor megismétlik.