Megnyílhat a brüsszeli iroda - Farcádi Botond

2010. január 5., kedd, Közélet

Több mint másfél évvel az erre vonatkozó tanácshatározat elfogadása után úgy tetszik, végre mégiscsak megnyílik Kovászna Megye Taná­csá­nak képviseleti irodája Brüsszelben.

A főként a térség népszerűsítését és az európai pályázati lehetőségek közvetítését célzó képviseletet még Demeter János, az önkormányzat korábbi elnöke kezdeményezte, a tervet elsősorban a román tanácstagok bírálták, végül azonban elfogadták azt. A projekt megvalósítását tavaly megakadályozta az állások befagyasztásáról szóló kormányrendelet — az eredeti tervektől eltérően ugyanis az önkormányzat nem szervezhetett versenyvizsgát a brüsszeli munkatársak kiválasztására. Éppen ezért módosították az eredeti elképzelést oly módon, hogy a megye brüsszeli irodájába a megyeháza saját apparátusából küldjenek ki munkatársakat. Az erről szóló határozatot legutóbbi ülésén fogadta el az önkormányzat.

A brüsszeli iroda munkatársainak tevékenységét a megyei önkormányzat képviselőiből álló bizottság felügyeli, az alkalmazottak havonta jelentést tesznek munkájukról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2010-01-05: Közélet - x:

Költségvetés ellenvetésekkel - Farkas Réka

Jövő héten, várhatóan január 14-én szavaz a parlament két háza az idei költségvetésről. Ezen a héten a parlamenti szakbizottságok tárgyalják a büdzsét, és csütörtökig a honatyák is benyújthatják módosító javaslataikat.
2010-01-05: Közélet - x:

Átszervezés a megyeházán - Farcádi Botond

Február elsejétől megszűnik a Megyei Utakat Felügyelő Igazgatóság, az intézmény feladatait a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő osztály veszi át. Erről legutóbbi ülésén egyhangúlag döntött a megyei önkormányzat.