Kosárlabda - Európa-kupaSepsi BC—Zaragoza 57—85

2010. január 7., csütörtök, Sport

(10—24, 16—24, 19—18, 12—19)

Sepsiszentgyörgy, mintegy 1200 néző. Vezette: Iszmáil Özgün (török), Zlatin Karanikolov (bolgár).

Sepsi BC: Borş 3, Vass 17/6, Rasmussen 10, Diaconu 17, Nagy 10—Csillag, Sándor, Szőcs, Miska, Kerekes, Veres. Edző: Veres Attila. Zaragoza: Strong 4, Dickson 10, Ciudariene 14, Pascua 12, Gomez 5/3—Agullo 5/3, Ouvina 7, Royo 8, Sten 4, Perez 3/3, Palomares 3/3, Da Silva 10. Edző: Victor la Pena. Mezőnybeli dobószázalék: 21/55, 38,2 százalék — 33/48, 68,8 százalék. Büntetők dobószázaléka: 9/11, 81,8 százalék — 7/10, 70 százalék. Lepattanók: 54—26. Legtöbb lepattanó: Nagy 6, illetve Pascua 13. Legtöbb gólpassz: Vass 5, illetve Strong, Ouvina 4—4.

Amitől tartottunk, az bekövetkezett, hiszen egy nagyon gyenge első és egy viszonylag jó második félidő után kikaptak a zöld-fehér mezes szentgyörgyiek. Nagyon gyengén kezdett a háromszéki alakulat, olyannyira, hogy csak bő két perc után találtunk bele a vendégek kosarába, akkor Diaconu értékesített két büntetőt. A hispániai lányok kihasználták a rossz rajtot, lassan, de biztosan elhúztak, és 14 pontos különbséggel nyerték meg az első negyedet. Két spanyol triplával indult a második negyed, előbb Agullo, majd Palomares volt eredményes a hárompontos vonalon túlról. Lányaink harcoltak, de nem igazából tudtak lépést tartani az erősebb Zaragozával, amely 24 pontos előnnyel vonult szünetre. A harmadik negyedben teljesen megváltozott csapatunk játéka, minden összejött, amit szerettünk volna, és minimális különbséggel hoztuk a játékrészt. Fellángolásunk csak tízpercnyit tartott, mivel a folytatás a vendégeké volt, akik remek hajrával simán megnyerték a párharc első találkozóját. Küzdöttünk, de veszítettünk, s őszintén be kell vallanunk, hogy tegnap este sokkal jobbak voltak a spanyolok! A szentgyörgyi csapat legjobbja Diaconu, Rasmussen és Vass volt, a Zaragozánál Ciudariene remekelt. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Spanyolországban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1506
szavazógép
2010-01-07: Sport - x:

Van edzője a Sepsi BC-nek (Kosárlabda)

Nem egy meccsre, hanem a szezon végéig van edzője A-osztályos női kosárlabdacsapatunknak.
2010-01-07: Sport - x:

Kosárlabda

MEGYEI BAJNOKSÁG
Folytatódik a pontvadászat
Ma a Sepsi ISK—Rozsdás Csont mérkőzéssel folytatódik a megyei amatőr kosárlabda-bajnokság.