Sarkozy megtiltotta a mopedezést

2010. január 9., szombat, Magazin
Kulturális minisztere balesete után megtiltotta a mopedezést kormánya tagjainak Nicolas Sarkozy francia elnök.

,,Ha valaki miniszter, akkor leteszi mopedjét" ― figyelmeztette kabinetjét a Le Figaro szerdai kiadása szerint az államfő. Nicolas Sarkozy arra kérte minisztereit, hogy a jövőben szolgálati autóikat is sofőrrel vegyék igénybe, és egyedül még vonatra se üljenek fel.

Frédéric Mitterrand kulturális miniszter újságírók előtt rögtön meg is erősítette, hogy lemond robogójáról. A 62 éves politikus a jeges utcán csúszott meg kismotorjával, vállsérülést szenvedett, az éjszakát kórházban kellett töltenie.

A francia fővárosban igen népszerű a robogó, mert sokszor a kis kétkerekű jelenti a legjobb megoldást a bedugult utcákon való közlekedésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2010-01-09: Magazin - x:

Közönségdíjak

Az amerikai közönség a vámpírokat választotta: a szerdai közönségdíj-átadó ceremónián az Újhold, az Inni és élni hagyni, valamint egy új sorozat, a The Vampire Diaries kapta a legtöbb díjat.
2010-01-09: Magazin - x:

Bebörtönzött filmrendező

Hatévi börtönbüntetésre ítéltek Kínában ,,a haza kettészakítása" címén egy tibeti filmrendezőt.