Ismét elhalasztották a pertMPP-s belviszály - Farkas Réka

2010. január 9., szombat, Közélet
Ismét halasztás történt abban a perben, mely során az MPP belső ellenzéke a bukaresti bíróságon próbálja semmissé nyilváníttatni a tavaly márciusi kongresszus általuk törvénytelennek ítélt döntéseit.

Az MPP első gyergyói kongresszusán többen kifogásolták, hogy Szász Jenő szavazásra bocsátotta, az ülésen ne csak az alapszabály értelmében választott küldöttek rendelkezhessenek szavazati joggal, hanem a megyei és helyi önkormányzatokban tisztségviselőként tevékenykedő, ám a kongresszus munkálataira csupán meghívottként érkezett jelenlévők is. A küldöttek egy része kivonulással tiltakozott, alapszabályzat-ellenesnek ítélték az eljárást, de kifogásolták azt is, hogy nem volt idejük megvitatni a módosító indítványokat, zavaros volt a szavazás lebonyolítása és a voksok összesítésének módja is. A bővített testület elsöprő többséggel erősítette meg Szász Jenőt az elnöki tisztségben, de a ,,kivonulókat" képviselő Bihar megyei szervezet harminckét küldött nevében április 30-án letett egy ,,beavatkozási kérelmet" a bukaresti törvényszéken, így próbálják megakadályozni a kongresszusi döntések életbelépését. A perben eddig már több ízben halasztottak, a tegnapi tárgyaláson ismét elnapolták a döntést, ezúttal azért, mert az MPP vezetőségének képviselete egy beadványt terjesztett a törvényszék elé, amelyben a küldöttek többsége kézjegyével ellátott nyilatkozatban erősíti meg, hogy törvényes volt a kongresszus.

A gyergyói történéseket kifogásoló bihariak szerint azonban ez a beadvány éppen azt igazolja, Szász Jenő is elismeri a kongresszuson történt rendellenességet. A következő tárgyalási időpontot március 5-re tűzték ki, és a párt belső ellenzéke úgy ítéli meg, ha elfogadják óvásukat, semmisnek nyilvánítják a gyergyói döntéseket, meg kell ismételni a kongresszust. Ha ellenükben döntenek, többen távozással fenyegetőznek.

Szász Jenő pártelnök szerint beadványuk nem politikai, sokkal inkább a jogi procedúra része, és a pereskedés éppen a kifogást emelő ellenzék miatt nyúlt el, hol a a bélyegilletéket mulasztották el kifizetni, hol ügyvédjük nem jelent meg a tárgyalásokon.

Tény, a tisztázatlan helyzet tovább növeli a párton belüli ellentéteket, Bálint József sepsiszentgyörgyi elnök, országos alelnök szerint nemcsak belső ellenzéke, de belső ellensége van az MPP-nek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2010-01-09: Közélet - x:

Ház kell az őslénynek (Erdővidék Múzeuma) - Szekeres Attila

Dick Moll a masztodoncsontokat tanulmányozza
HOFFMANN EDIT FELVÉTELE
A Székely Nemzeti Múzeum baróti részlegeként működő Erdővidék Múzeuma jelenéről és jövőjéről kérdeztük Demeter Lászlót, az intézmény vezetőjét.
2010-01-09: Belföld - x:

Hírsaláta

JÖN A FÜSTADÓ. Üres az államkassza, fel kellene tölteni: Sebastian Vlădescu és társai újabb adónemeket találnak ki, a vagyonadó egyik közülük, az ellenben még nem tiszta, hol húzzák meg a határt.