Pornó miatt leállt a közlekedés

2010. január 20., szerda, Magazin

Pornófilmet vetítettek múlt csütörtökön két hatalmas reklámkijelzőn Moszkva egy igen forgalmas pontján: az éjfél előtt fél órával már amúgy sem túl sűrű forgalom mindkét helyen gyakorlatilag leállt, s pénteken hackereket gyanúsítottak a ,,merénylet" elkövetésével.

A moszkvai városi önkormányzat reklámokkal, tájékoztatással és a főváros látványának alakításával foglalkozó bizottságánál elmondták: a pornó a két kijelzőn 23.05-től 23.23-ig volt látható. A különleges vetítés kezdete után három perccel az illetékesek értesültek a történésről, és tizenöt percen belül ki tudták kapcsolni a kijelzőket. Az adott időpontban a Yandex orosz keresőgépnek a moszkvai közlekedési helyzetet figyelő Probki (Dugók) programja lett volna látható, s a feltételezések szerint a Yandex nem eléggé védett csatornáin át törtek be a kijelzőkre. Az ügyet külön vizsgálja a Panno.ru, a két kijelző tulajdonosa — amely feljelentést tett ismeretlen tettes ellen —, a rendőrség és a moszkvai önkormányzat illetékes bizottsága. Az utóbbi úgy döntött, az érdekelt cégekkel közösen sürgősen meg kell erősíteni a kijelzők által használt távközlési csatornák védelmét és biztonságát.

A különleges esemény után nem sokkal a YouTube-on és számos orosz honlapon is megjelent egy rövidke film, amelyen látható, ahogyan leállnak a Szadovaja körúton az autók, amelyeknek vezetői a pornót bámulják.

Lehet, hogy véletlen, de lehet, hogy nem: a hét végén Bukarestben is hasonló gonddal szembesült a helyi önkormányzat. De nem éjjel, hanem fényes nappal volt látható a pornó az utcán. Egy gyermekeit sétáltató apa figyelt fel először a nem mindennapi ,,közvetítésre", és riadóztatta a hatóságokat. Igaz, a román fővárosban nem óriáskijelzőn, ,,csupán" az egyik kerület tájékoztató készülékein (amelyek külsőleg a mi sepsiszentgyörgyi parkolóóráinkhoz hasonlítanak) volt fogható a program, ahol rendes körülmények között a helyi adókról, rendeletekről és turisztikai látványosságokról értesülhetnek a járókelők. (MTI—p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2010-01-20: Magazin - x:

Fedél nélkül a Gettómilliomos gyermeksztárja

Az év végén ismét lerombolták Rubina Ali, a Gettómilliomos kilencéves gyermeksztárjának kunyhóját Mumbai egyik nyomornegyedében. A nyolc Oscar-díjat begyűjtő film egyik szerepében feltűnt Rubina Alit és családját kilakoltatták kunyhójukból, melyet további két tucat kalibával együtt romboltak le a helyi hatóságok.
2010-01-20: Közélet - x:

Ezer gyermekkel kevesebb (csökken az iskolapénz) — Farkas Réka

Nagy dilemmát okoznak az oktatás irányítóinak a küszöbön álló változások: szeptembertől, a következő tanév kezdetétől fejkvóta szerint finanszírozzák a tanügyi intézményeket, és ugyancsak szeptembertől Háromszéken 221 alkalmazottól kell megválniuk. Ez a két, rendkívül időszerű és égető téma szerepelt tegnap a tanfelügyelőség iskolaigazgatókkal folytatott tanácskozásának napirendjén.