Grammy-díjak

2010. február 2., kedd, Magazin

Taylor Swift Fearless című lemeze kapta az év albumának járó Grammy-díjat vasárnap este Los Angelesben. Swift ezenkívül három Grammyt kapott még, köztük a legjobb countrylemeznek járót a Fearalessért, amelyből a legtöbb példányt adták el tavaly a világon.

Beyonce az idei gála győztese, mert hat díjat nyert el, köztük a 2009 legjobb dalának járót a Single Ladies című himnuszáért. A Grammyk 52 éves történetében most fordul elő először, hogy női előadó ugyanabban az évben hat díjat nyer el. Beyonce jelölésből is a legtöbbet kapta, tízet. A Kings of Leon rockegyüttes romantikus ódája, a Use Somebody kapta a legjobb felvételért járó díjat. A Kings of Leon összesen három díjat nyert.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2010-02-02: Magazin - x:

Nem cserélik robotra az időjós mormotát

Népünnepély Punxsutawneyben a Mormota Napján
Az állatokkal való etikus bánásmódért harcoló PETA szerint a nyugat-pennsylvaniai állatkertben élő időjós mormota, Punxsutawney Phil óriási stressznek van kitéve a nevezetes mormotanapon. Amerikában ugyanis a néphit szerint a vackáról előbújó mormota viselkedése jelzi, hogy kitart-e még a kemény hideg. A mormotanapra Phil vackához sereglő kíváncsiak viszont megzavarják a mormota téli álmát, a fényképezőgépek villogó vakuja, a hangoskodás pedig traumatikus élmény a kisállatkának — érveltek az állatvédők.
2010-02-02: Gazdaság - x:

Új évad küszöbén — Kisgyörgy Zoltán

A Vár Panzió Bálványoson
Lehangoló lenne mérleget készíteni arról, hogy mennyire változott meg a megye nyaraló- és fürdőhelyeinek képe és helyzete a lepergett húsz esztendő alatt — latolgattuk. Kovászna és a helyi érdekű Kézdimartonosi kénesfürdő úgymond átmentette magát, a régi Bálvá­nyos mellett Új-Bálványos született, de a régi még húszéves álmát alussza. Málnásfürdő, Előpatak, Fortyogó csak nevében él. Székelypetőfalva feredője főnixmadárként újjászületett, Hatolyka is a biztos talpra állás útján. Sepsibesenyő és Lisznyópatak már rég a múlté, Sugásfürdőn, Előpatakon, Bö­lönben indulhat A borvíz útja program. Vegyes, tarka hát a kép, ám az eltelt két évtized is hosszú idő, s mégis kevés volt ahhoz, hogy elérje a háromszéki gyógyturizmus két világháború közötti biztonságos szintjét.